Το σύγχρονο οικονομικό δράμα της διπλανής πόρτας

Το σύγχρονο οικονομικό δράμα της διπλανής πόρτας

Πρεμιέρα της «Blue Jasmine», της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν.

Ο Γούντι Άλεν έρχεται, με τη νέα του ταινία «Blue Jasmine» για να μας δείξει πως είναι να πηγαίνεις από τα σαλόνια στα αλώνια. Με το γνωστό του ψυχαναλυτικό στιλ, το καυστικό του χιούμορ και με έναν, ολίγον, πιο σοβαρό εαυτό μας μιλάει για μια οικονομική καταστροφή που μας θυμίζει όχι μόνο τους τόσους γύρω μας αλλά και τον εαυτό μας.

Με πρωταγωνίστρια την πολυαγαπημένη Κέιτ Μπλάνσετ που παίζει την Τζάσμιν και τον Άλεκ Μπόλντγουιν που παίζει τον άνδρα της αλλά και με την βρετανίδα Σάλι Χόκινς, τον Πίτερ Σάρσγκαρντ καθώς και τον καταπληκτικό, Αμερικανό stand up comedian, Λιούις Σι Κέι.

Ο τόπος της ταινίας η Αμερική. Το θέμα της; Η σκοτεινή πλευρά του αμερικάνικου ονείρου. Η ιστορία πάει κάπως έτσι: Ο άντρας της Τζάσμιν φυλακίζεται για οικονομική απάτη ενώ η ίδια μένει τελείως άφραγκη. Για να αντιμετωπίσει την καινούργια της κατάσταση μετακομίζει στην αδερφή της, στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είναι υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ. Όπως καταλαβαίνετε η ζωή της Τζάσμιν, μετά την οικονομική καταστροφή του συζύγου της, δεν θυμίζει σε τίποτα την πρότερη πολυτέλεια και λάμψη της. Ακόμα και οι Hermes Birkin, που, ακόμα, φοράει πάνω της, φαίνονται περισσότερο σαν μαϊμούδες παρά σαν τσάντες πολυτελείας.

Η Κέιτ Μπλάνσετ λάμπει μέσα στο αστείρευτο ταλέντο της και βάζει γερές βάσεις για τα φετινά Όσκαρ ενώ ο Γούντι Άλεν αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως μπορεί να κάνει θαύματα ακόμα κι όταν καταπιάνεται με το οικονομικό δράμα.. όχι της διπλανής πόρτας αλλά της δικής μας.

Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Αυγούστου.