Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Μέρκελ

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 5 μ.μ. και στην πορεία που ακολούθησε επί της οδού Σταδίου, συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες αριστερές οργανώσεις ενώ στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν και μέλη της ΑΔΕΔΥ, απολυμένες καθαρίστριες όπως και απολυμένοι της ΕΡΤ.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανώ και φώναζαν συνθήματα κατά του μνημονίου.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη της Μέρκελ που εκφράζει την πολιτική λιτότητας. Η χώρα καταστρέφεται με το πλεόνασμα, όπως καταστρέφεται ο πλούτος της. Κοντά στην κρίση χρέους, βλέπετε και την κρίση δημοκρατίας» δήλωσε η Ρένα Δούρου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, η οποία παραβρέθηκε στην συγκέντρωση.

Η πορεία έφτασε μόνο μέχρι την συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου, αφού εκεί η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς την πλατεία Συντάγματος με κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες και σταμάτησαν τους διαδηλωτές, χωρίς την χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές γύρω στις 7 μ μ. κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια όπου και διαλύθηκαν ήσυχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Τι είπαν στις κοινές τους δηλώσεις Σαμαράς-Μέρκελ

Η Μέρκελ στηρίζει την «πορεία εξυγίανσης» της Ελλάδας

Μέρκελ: «Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες ευκαιρίες»

Τι παρουσίασαν στην Μέρκελ οι επικεφαλής των Επιμελητηρίων