Σύγκρουση πλοίων στο Ικόνιο με έναν τραυματία

Ένα φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με ένα δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι της Cosco στο Κερατσίνι.

Μικρό ρήγμα στα στεγανά του πλοίου, που δεν εμπνέει ανησυχία, προκάλεσε η σύγκρουση φορτηγού πλοίου με σημαία Ιαπωνίας με δεξαμενόπλοιο σημαίας Τουρκίας στο λιμάνι του Ικονίου στο Κερατσίνι, που είχε ως αποτέλεσα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός μέλους πληρώματος από το δεξαμενόπλοιο.

Στο φορτηγό πλοίο, που μετέφερε 14.000 κοντέινερ, επέβαιναν 33 άτομα πλήρωμα, ενώ στο δεξαμενόπλοιο 16, όλοι Τούρκοι υπήκοοι.

Από το ρήγμα δεν προκλήθηκε κάποια εισροή υδάτων και η κατάσταση χαρακτηρίζεται από τις λιμενικές αρχές ελεγχόμενη. Για λόγους ασφαλείας έχουν πονιστεί διπλά πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα περιμετρικά  του τουρκικού δεξαμενόπλοιου.

Το δεξαμενόπλοιο που ήταν προσδεδεμένο στις εγκαταστάσεις της coral ήταν φορτωμένο με 2000 μετρικούς τόνους πετρέλαιο κίνησης και άλλους 1200 μετρικούς τόνους fuel-oils .

Στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας ρυμουλκά ενώ από τις λιμενικές αρχές απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και επιθεώρησης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.