Σημαντική ανάπτυξη για τις εισηγμένες επενδύσεις της Attica Ventures

Σημαντική ανάπτυξη για τις εισηγμένες επενδύσεις της Attica Ventures

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσαν οι Mediterra AE, Doppler ABEE, Foodlink AE και Performance Technologies AE.

Σημαντική ανάπτυξη και βελτίωση σε όλους τους δείκτες εμφανίζουν τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων στην εναλλακτική αγορά εταιρειών, στις οποίες το Zaitech Fund AKEΣ, με διαχειριστή την Attica Ventures και επενδυτές την Attica Bank και το ΤΑΝΕΟ, έχει επενδύσει κεφάλαια, συνολικού ύψους άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τις εταιρείες Mediterra AE, Doppler ABEE, Foodlink AE και Performance Technologies AE, οι οποίες, με τη στήριξη των κεφαλαίων της Attica Ventures, ολοκλήρωσαν επενδύσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ και πέτυχαν να εισαχθούν στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα, που αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του 2013, αποτυπώνουν τη αισθητή βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των τεσσάρων εταιρειών, την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και της αποτελεσματικότητάς τους, καθώς και μία σειρά από σημαντικές κινήσεις ανάπτυξης, μέσω νέων συνεργασιών, βελτίωσης δεικτών αποδοτικότητας, εξαγορών και εξαγωγών.

Ειδικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2013, το σύνολο των τεσσάρων εταιρειών αύξησε τον κύκλο εργασιών σε ποσοστά που φθάνουν το 25%, βελτίωσε τους δείκτες αποδοτικότητας, τα EBITDA, αλλά και την καθαρή κερδοφορία. Και οι τέσσερις εταιρείες αύξησαν σημαντικά, αλλά και εξυγίαναν, το χαρτοφυλάκιο των πελατών τους, ορθολογικοποίησαν τις λειτουργικές τους δαπάνες, μεγέθυναν την παρουσία τους στο εξωτερικό, προσέθεσαν νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και εξέλιξαν σημαντικά και σε όλα τα επίπεδα την εταιρική τους δομή και λειτουργία.

Με αφορμή τις θετικές αυτές εξελίξεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Ventures, Γιάννης Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον, οι οικονομικές επιδόσεις των συμμετοχών μας, αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία έχει τις δυνατότητες να υπερβεί την κρίση, στηριζόμενη στην υγιή επιχειρηματικότητα, στο ταλέντο, την επιμονή και τις καινοτόμες αντιλήψεις.

Οι διοικήσεις των εταιρειών που έχουμε επενδύσει, αποδεικνύουν συνεχώς, ότι η κρίση δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο, αλλά και μία μοναδική ευκαιρία υιοθέτησης μίας καινούργιας επιτυχημένης επιχειρηματικής κουλτούρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε, ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί η σημαντική συμβολή των εταιρειών Venture Capital, που στήριξαν και στηρίζουν πολλαπλώς τις προσπάθειες των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών στην προσπάθειά τους να ανοίξουν νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία».

Διαβάστε ακόμη: Fokas: «Χαριστική βολή» η απώλεια του κατάστηματος στην Τσιμισκή