Η σημασία των κοινωνικών δικτύων στην αγορά εργασίας

Η σημασία των κοινωνικών δικτύων στην αγορά εργασίας

Το Bsmark.com, το πρώτο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν κάτι διαφορετικό στην επικοινωνία τους.

Τα κοινωνικά δίκτυα δεν αλλάζουν μόνο τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, κάνουμε φίλους, ψυχαγωγούμαστε και ενημερωνόμαστε. Αλλάζουν και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά εργασίας εισάγοντας νέους κανόνες στην επιστήμη του ανθρώπινου δυναμικού και διευκολύνοντας την πρόσβαση των ανέργων στην πληροφορία.

Για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια, τα επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Σε αυτά τα δίκτυα ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί υψηλής ποιότητας επαγγελματικό περιεχόμενο δίχως να αντιμετωπίζεται ως «διαφορετικός» από τους άλλους χρήστες που έχουν βολευτεί στην ελαφρότητα της επικοινωνίας που προάγουν άλλα social media γενικού περιεχομένου. Απαλλαγμένος από την πληθώρα των ψεύτικων προφίλ, του ανεξέλεγκτου, ενίοτε και προσβλητικού περιεχομένου άλλων δημοφιλών δικτύων που λειτουργούν περισσότερο ως διαδικτυακές αλάνες παρά ως μέσο ποιοτικής επικοινωνίας , ο χρήστης που θα επιλέξει ένα επαγγελματικό social network, ουσιαστικά επιδιώκει την ανάκτηση του χαμένου νοήματος της κοινωνικής δικτύωσης.

Επιδιώκει να προβάλλει αξιοπρεπώς και με τρόπο ολοκληρωμένο το βιογραφικό του, τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα του, να αναρτήσει τη δική του επαγγελματική αγγελία και να αιτηθεί σε αγγελίες άλλων. Να αναζητήσει υπαλλήλους ή συνεργάτες αλλά και να προβληθεί και ο ίδιος στην αγορά εργασίας. Να προβάλλει την επιχείρησή του αλλά και να επικοινωνήσει με ειλικρίνεια, να ανταλλάξει συστάσεις, να αξιολογήσει και να αξιολογηθεί, να ενημερωθεί με τρόπο στοχευμένο και να αποκτήσει επαγγελματική εξωστρέφεια ενημερώνοντας άλλους για τη χρησιμότητα του επιχειρηματικού του προσανατολισμού. Επιδιώκει συνειδητά να γίνει μέλος μιας διαδικτυακής κοινότητας γνωρίζοντας ότι οι ώρες ενασχόλησης του με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή του δε θα αναλωθούν σε ένα ανούσιο και ανώφελο περιεχόμενο αλλά θα προσθέσουν πραγματική αξία στο βιοτικό του επίπεδο και θα τύχουν της ανάλογης ανταπόκρισης.

Εδώ και μερικούς μήνες , οι Έλληνες χρήστες έχουν τη δυνατότητα μιας τέτοιας επιλογής.

Το Bsmark.com, το πρώτο Επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο στην Ελλάδα, απευθύνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν κάτι διαφορετικό στην επικοινωνία τους.

Η δωρεάν χρήση του για όλους, η πληθώρα των δυνατοτήτων του και η ευκολία στην περιήγηση με τη χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους περισσότεροι από 2.000 χρήστες (κυρίως Έλληνες) από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το επέλεξαν για τη δική τους επικοινωνία και προβολή. Εκατοντάδες ειδικότητες και επιχειρήσεις, αξιόλογα βιογραφικά, ενδιαφέρουσες αγγελίες και εκδηλώσεις, διαρκής ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, σημαντικές συζητήσεις και ομάδες, αξιοπρόσεκτες επαγγελματικές συστάσεις , αποτελούν την πρώτη ύλη του δικτύου που επεκτείνεται διαρκώς.

Η ευρεία αποδοχή από το κοινό, σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες και καινοτόμες δομικές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο δίκτυο και θα ενσωματωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, αποτελούν την εγγύηση για μια επιτυχημένη προσέγγιση των χρηστών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Για πρώτη φορά , οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, έχουν την ευκαιρία να καταστούν πρωτοπόροι των τεχνολογικών εξελίξεων, επιλέγοντας ένα ελληνικό κοινωνικό δίκτυο για να αλλάξουν τη μορφή της επικοινωνίας όπως μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε.

Διαβάστε ακόμα:

Χτίζοντας την Ελλάδα του αύριο

Βγάζοντας την ιδέα από το εργαστήριο στην αγορά

Bsmark: To νέο ελληνικό επαγγελματικό social network