Σήμερα «κληρώνει» για Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Σήμερα «κληρώνει» για Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Το γενικό συμβούλιο στην Τράπεζα της Ελλάδος καταθέτει την πρόταση για την ηγεσία της τράπεζας στην κυβέρνηση.

Το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος αποφασίζει σήμερα το πρόσωπο που θα προτείνει στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβει την ηγεσία της Τράπεζας για τα επόμενα 6 χρόνια.

Θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαιη η αντικατάσταση του Γιώργου Προβόπουλου από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ, το μεσημέρι, ο κ. Προβόπουλος θα παρουσιάσει δυο τόμους που αφορούν στην Ιστορία της Τραπέζης της Ελλάδος 1928 – 2018 και στο χρονικό της κρίσης που ξέσπασε το 2008.

Την ίδια ώρα, ο κ. Στουρνάρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο πολιτιστικής εκδήλωσης. Τον κ.Στουρνάρα θα συνοδεύει στη γερμανική πρωτεύουσα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Αλλαγή αναμένεται να υπάρξει και στη μία θέση του υποδιοικητή, καθώς αναμένεται αντικατάσταση της Ελένης Λουρή.
Ως υποψήφιοι για τη θέση φέρονται ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ιωάννης Μουρμούρας και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελαρίου.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του Γιάννη Στουρνάρα και έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως ενδεχόμενη επιλογή του από την κυβέρνηση δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που έλθει στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν τελικώς αντικατασταθεί ο Γ. Προβόπουλος από τον Γ. Στουρνάρα στη θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει την αποπομπή του με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο για να πετύχει την παραίτηση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάνει τον απολογισμό της θητείας του

Έτσι αποφύγαμε το τραπεζικό «κραχ»