Συμφωνία trivago με INΣΕΤΕ για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Συμφωνία trivago με INΣΕΤΕ για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού

Με αυτή τη συνεργασία θα ενισχυθεί η βιομηχανία της φιλοξενίας μέσα από την παροχή δεδομένων για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά αλλά και για ανταγωνιστικές.

Συμφωνία ειδικής συνεργασίας με την trivago για την επεξεργασία και δημοσιοποίηση στοιχείων της τελευταίας μέσω του Στατιστικού Δελτίου του SETE Intelligence σύναψε το Iνστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το μηνιαίο στατιστικό του SETE Intelligence, όπως τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση, θα περιλαμβάνει μηνιαία στοιχεία που αφορούν στη ζήτηση υπηρεσιών ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τις διεθνείς αγορές και την Ελλάδα, σε προορισμούς της χώρας και σε ανταγωνίστριες χώρες. Έτσι θα είναι δυνατή η σύγκριση, κατά κατηγορία ξενοδοχείων, στοιχείων ζήτησης (τιμές, δημοφιλείς προορισμοί, σημαντικές αγορές) μεταξύ των ελληνικών προορισμών αλλά και μεταξύ ελληνικών και ξένων προορισμών. Επίσης, θα υπάρξει συστηματική καταγραφή της ζήτησης που προέρχεται από Ελλάδα.

Με την ευκαιρία της συνεργασίας ο Άρης Ίκκος, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ, δήλωσε: «η συνεργασία με την trivago μας επιτρέπει να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά και σε ανταγωνιστικές αγορές άλλων χωρών, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν έγκαιρα αποφάσεις που θα διευκολύνουν την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των ευκαιριών που προσφέρει η αγορά και την αντιμετώπιση των κινδύνων».

Από την πλευρά της η Χαρά Γεωργιάδου, υπεύθυνη της trivago για την αγορά της Ελλάδας, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορούμε να συμβάλουμε μέσω αυτής της συνεργασίας με το ΙΝΣΕΤΕ στην ενίσχυση της βιομηχανίας της φιλοξενίας μέσα από την παροχή δεδομένων σχετικά με την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά αλλά και για ανταγωνιστικές αγορές. Ευελπιστούμε ότι η δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών, θα δώσει τη δυνατότητα στους ξενοδόχους και στους φορείς του τουρισμού να τα αξιολογήσουν προς όφελός τους και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Επιπλέον, μπορούν οι ξενοδόχοι να διαβάσουν περισσότερα για τη βιομηχανία της φιλοξενίας στο trivago Business Blog μας».