Συμμαχία υπό την ηγεσία της Βρετανίας θα προμηθεύσει την Ουκρανία με συστήματα κατά drones

Συμμαχία υπό την ηγεσία της Βρετανίας θα προμηθεύσει την Ουκρανία με συστήματα κατά drones
Photo: pixabay.com
Σύμβαση αξίας 56 εκατομμυρίων λιρών με τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg για την αγορά συστημάτων Cortex Typhon.

Συμμαχία ευρωπαϊκών κρατών υπό την ηγεσία της κυβέρνησης της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προμηθεύσει αμυντικό αντιαεροπορικής άμυνας αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων λιρών (κάπου 105 εκατ. ευρώ) στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να αμυνθεί εναντίον των επιθέσεων της Ρωσίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Στην πρωτοβουλία εγγράφεται σύμβαση αξίας 56 εκατομμυρίων λιρών με τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg για την αγορά συστημάτων Cortex Typhon, που εγκαθίστανται σε οχήματα και μπορούν να εντοπίζουν και να καταστρέφουν UAVs.

«Αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας έχουν τη δυνατότητα και την ευελιξία να αναπτύσσονται γρήγορα είτε για να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές της Ουκρανίας ή για να χρησιμοποιηθούν στα μέτωπα» για την προστασία των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων, τόνισε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Το Διεθνές Ταμείο για την Ουκρανία, σχήμα στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Βρετανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Δανία και η Σουηδία, συμφώνησε επίσης να προχωρήσει στη σύναψη άλλων δυο συμβάσεων για την αγορά αντιαεροπορικού εξοπλισμού για το Κίεβο, οι λεπτομέρειες για τις οποίες μένουν να ανακοινωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: