Συνάντηση εργασίας από το CSR Hellas για τις επιχειρήσεις-μέλη του

Συνάντηση εργασίας από το CSR Hellas για τις επιχειρήσεις-μέλη του

Κύριο θέμα η «Επίδραση της συλλογικής δράσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 2016–2030».

To CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), ως συντονιστής φορέας του Global Compact Network Hellas, διοργάνωσε την Παρασκευή μία συνάντηση εργασίας για τις επιχειρήσεις-μέλη του, με θέμα: «Επίδραση της συλλογικής δράσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 2016–2030».

Στη συνάντηση, η Μαρία Αλεξίου, πρόεδρος του CSR Hellas, αφού παρουσίασε τις εξελίξεις ως προς τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals-SDGs), τόνισε το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι επιχειρήσεις για την επίτευξή τους, μέσω της ανάπτυξης συμπράξεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη τους.

Παράλληλα, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το CSR Hellas, σε τοπικό επίπεδο και την ενδυνάμωση των συνεργασιών του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημερινή παγκόσμια κατάσταση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και των μελλοντικών τάσεων της παγκόσμιας αγοράς. Η συγκεκριμένη μελέτη, που καταγράφει με οικονομικά και μη οικονομικά δεδομένα την αξία που έχει δημιουργηθεί από την προώθηση της συλλογικής δράσης των τελευταίων 15 ετών με την ύπαρξη του UN Global Compact, αποτελεί ουσιαστικά έναν οδηγό μέτρησης αποτελεσμάτων, αλλά και διαμόρφωσης της στρατηγικής των επιχειρήσεων για το μέλλον.

Το CSR HELLAS είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο, που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Μέλη του αποτελούν επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς. Όραμα του είναι η βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, συνολικά, μέσω της ενσωμάτωσης της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στη στρατηγική και τους βασικούς άξονες της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αποτελεί το συντονιστή φορέα του τοπικού δικτύου (Global Compact Network Hellas) του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί την Ελλάδα ως εθνικός εταίρος του CSR Europe–του ηγετικού ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την ΕΚΕ, που, εκτός από πλήθος πολυεθνικών επιχειρήσεων μελών του, έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 45 εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 επιχειρήσεις, ενεργώντας ως μία πλατφόρμα για όσες εξ αυτών ενδιαφέρονται να ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία.