Συνάντηση Γεωργιάδη με την ηγεσία της ομοσπονδίας των γιατρών

Συνάντηση Γεωργιάδη με την ηγεσία της ομοσπονδίας των γιατρών

Νέο φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου προτίθεται να παρουσιάσει το υπουργείο.

Την πρόθεσή του να έχει μπει, έως τα τέλη Ιανουαρίου, σε λειτουργία ο νέος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξέφρασε σήμερα στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ) , Αθ. Αποστολόπουλο και Γ. Χρονόπουλο, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους, προκειμένου να καθορίσει το πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο διάλογος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ξεκινά άμεσα, με την πρώτη συνάντηση, την Παρασκευή, στην οποία από την πλευρά του υπουργείου θα συμμετέχουν οι κ.κ. Μπέζας, Κοντός και Καλλίρης, αλλά και εκπρόσωπος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γνωμοδοτεί όσον αφορά τη διοικητική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: Παράταση της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ως τις 19 Δεκεμβρίου

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της συνάντησης, το μείζον και βασικό αίτημα των γιατρών είναι να μην ισχύσει η αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης σε πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. «Εμείς εξηγήσαμε για άλλη μια φορά ότι αυτό αποτελεί βασικό τμήμα της μεταρρυθμίσεως και στο διάλογο θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνους τους τρόπους, όπου θα γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο η μετακίνηση των γιατρών που θα επιλέξουν να δουλεύουν στο ΕΣΥ και με τον πιο ομαλό τρόπο η μετακίνηση εκείνων προς τα συμβεβλημένα ιατρεία» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς ο υπουργός Υγείας εάν έχει υπολογίσει πόσοι από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα επιλέξουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, απάντησε: «Είναι πολύ δύσκολο να το πει κανείς αυτό μετά βεβαιότητας. Πρέπει να σας πω ότι αν κρίνω από την ένταση του αιτήματος για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν να κρατήσουν το ιατρείο τους. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δούμε».

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ που δεν έχουν ιδιωτικά ιατρεία, θα ενταχθούν ούτως ή άλλως στο νέο σύστημα και διευκρίνισε ότι δεν θα γίνουν διακρίσεις, λέγοντας επί λέξει: «Θα τους πάρουμε όλους. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ