Συνάντηση – ορόσημο του Μπιλ Γκέιτς με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Συνάντηση – ορόσημο του Μπιλ Γκέιτς με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ
epa07152435 Bill Gates, co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, attends a press conference in Tokyo, Japan, 09 November 2018. The Japan Sports Agency and the Bill and Melinda Gates Foundation announced a new partnership to utilize the momentum of the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020 to increase awareness of the Sustainable Development Goals (SDGs) with the launch of the 'Our Global Goals' campaign in 2019. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εν λόγω συνάντηση θα είναι η πρώτη του Xi με ξένο διευθύνοντα σύμβουλο έπειτα από πολύ καιρό

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping αναμένεται να έχει σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

Η εν λόγω συνάντηση θα είναι η πρώτη του Xi με ξένο διευθύνοντα σύμβουλο έπειτα από πολύ καιρό, ανέφερε το Reuters, καθώς ο Κινέζος ηγέτης έχει σταματήσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό εδώ και τρία χρόνια, αφότου δηλαδή η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Θα μπορούσε να είναι μια κατ’ ιδίαν συνάντηση, είπε το Reuters χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσαν να συζητήσουν.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο άντρες συναντήθηκαν το 2015 στο περιθώριο του φόρουμ του Boao, μια συνάντηση για πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, που πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Hainan. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, συζήτησαν απόψεις για την ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και τη μείωση της φτώχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Gates έγραψε στο Twitter την Τετάρτη ότι προσγειώθηκε στο Πεκίνο για να «επισκεφθεί συνεργάτες που εργάζονται για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων υγείας και ανάπτυξης» για το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Είναι η πρώτη του επίσκεψη από το 2019.

Σημειώνεται πως η επίσκεψη Gates έρχεται εν όψει του πολυαναμενόμενου ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στην Κίνα αυτό το Σαββατοκύριακο, με στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και ο Μπλίνκεν μίλησαν την Τετάρτη και «συζήτησαν τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών γραμμών επικοινωνίας» προκειμένου να διαχειριστούν τη σχέση ΗΠΑ-Κίνας και «να αποφευχθούν λάθος υπολογισμοί και συγκρούσεις», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: