Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τα οικονομικά ζητήματα της Ελλάδας, συνοδεία και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Σε καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σημαντική και εις βάθος συζήτηση, αφενός για τα θέματα της Συνόδου και αφετέρου για την ελληνική οικονομία.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Κίνα, αντάλλαξε απόψεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με το Πεκίνο.

Διαβάστε ακόμη:

Μέρκελ: Δεν πιστεύω ότι θα παρθούν σήμερα αποφάσεις

Ποιος θα πάρει τα κορυφαία χαρτοφυλάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς