Μέρκελ: Δεν πιστεύω ότι θα παρθούν σήμερα αποφάσεις

Μέρκελ: Δεν πιστεύω ότι θα παρθούν σήμερα αποφάσεις

Λύση - «πακέτο» για τα ευρωπαϊκά αξιώματα επιδιώκει η Γερμανίδα καγκελάριος.

Λύση – «πακέτο» για τα ευρωπαϊκά αξιώματα επιδιώκει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δήλωσε ότι σήμερα πρόκειται να διεξαχθεί μόνο μια πρώτη συζήτηση, χωρίς να αναμένονται όπως όλα δείχνουν αποφάσεις.

«Σε ζητήματα στελέχωσης σήμερα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση. Προτιμώ να λυθούν όλα τα θέματα συγχρόνως. Θα υπάρξει απόφαση σήμερα; Δεν το πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά η Α. Μέρκελ.

Για τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι στην ουκρανική κρίση δεν έχει σημειωθεί πρόοδος από την τελευταία επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις 26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες εφόσον οι όμηροι δεν αφέθηκαν ελεύθεροι, τα σύνορα δεν είναι ασφαλή και η ομάδα επαφής δεν συνεδριάζει. Θα συζητήσουμε την επιβολή νέων κυρώσεων καθώς η ρωσική συνεισφορά στην αποκλιμάκωση δεν υπήρξε επαρκής, τόνισε.

Η Α. Μέρκελ είπε ακόμη ότι θα συζητηθεί η στρατηγική ατζέντα της νέας Επιτροπής με τον νέο πρόεδρο Ζ. Γιούνκερ τονίζοντας ότι προσβλέπει στη στενή συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος θα πάρει τα κορυφαία χαρτοφυλάκια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;

Στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα