Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρόσκληση για λαϊκό μέτωπο συμπαράστασης με στόχο τις εκλογές, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Απάντηση Κεδίκογλου.

Πρόσκληση σε μαζικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, αλλά και στον ελληνικό λαό για τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου συμπαράταξης, που, με ανένδοτο αγώνα, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Αναφερόμενος στην αυριανή δίκη συνδικαλιστών της ΠΟΕ- ΟΤΑ για κινητοποιήσεις που είχαν γίνει το 2011, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δίκη 35 μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης εντάσσεται σε σχέδιο ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κοινωνικών αντιστάσεων. Είναι μια πολιτική δίκη, είπε ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: «Προσηλωμένος στην πολιτική καταστροφής ο πρωθυπουργός»

Ωστόσο, σημείωσε ότι μετά και τις πολιτικές επιστρατεύσεις, είναι σαφές ότι έρχεται η ποινικοποίηση των αγώνων, κάτι που αντανακλά τον πανικό και τον φόβο της κυβέρνησης απέναντι στις αντιστάσεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, αλλά εμείς, πρόσθεσε, θέλουμε να τρομοκρατήσουμε όλους αυτούς, που οδηγούν τον λαό στη φτώχεια. Δεν έχουμε κλαδικά αιτήματα, αλλά ένα γενικότερο ζήτημα που είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Μπαλασόπουλος.

Διαβάστε ακόμη: Αρβανιτόπουλος: «Δεν θα επιστρατευτούν οι καθηγητές σε περίπτωση απεργίας»

Απάντηση της κυβέρνησης
«Η αποκλειστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποστήριξη κάθε εκτροπής και παρανομίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του». Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Πιστός στο δόγμα της καταστροφής ο κ. Τσίπρας υποστήριξε σήμερα ότι ακόμα και η απειλή  στη δημόσια υγεία είναι κοινωνικός αγώνας και χαρακτήρισε τη δίωξη των υπευθύνων, πολιτική δίκη!» είπε ο κ. Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι (ο κ. Τσίπρας) «παρακολούθησε χαμογελαστός τους συνδικαλιστές να λένε ότι μόνος στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν τους αντιπάλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Φώτης Πλέγας