Συνάντηση Τσίπρα-Αγγελοπούλου με φόντο το Clinton Global Initiative

Συνάντηση Τσίπρα-Αγγελοπούλου με φόντο το Clinton Global Initiative

Για τη συνάντηση που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο στην Ελλάδα από το ίδρυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ενημερώθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, προκειμένου, όπως δήλωσε, να τον ενημερώσει για το συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2015, το Ίδρυμα Κλίντον (The Clinton Foundation).

Στη διάρκειας μιας ώρας συζήτηση που είχαν στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κα. Αγγελοπούλου μίλησε στον κ. Τσίπρα για το πρώτο «CGI Mediterranean meeting» στην Ελλάδα, το οποίο θα φέρει στο ίδιο τραπέζι ηγετικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο, τον πολιτικό κόσμο, την κοινωνία των πολιτών, καθώς και φιλανθρώπους για να αντιμετωπίσουν οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της περιοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση η Κουμουνδούρου, «η κα. Αγγελοπούλου προσκάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενό του το οποίο στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού την ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ανέφερε ότι το Συνέδριο μπορεί να αναδείξει τις σημαντικές δυνατότητες μιας χώρας και ενός λαού που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τα αποτελέσματα μιας ατελέσφορης πολιτικής λιτότητας που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

«Η μεσογειακή συνάντηση CGI (Clinton Global Initiative) θα φέρει μαζί ηγετικές προσωπικότητες για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις της περιοχής, όπως η ανεργία των νέων και η οικονομική και κοινωνική μεταβλητότητα, μέσω νέων Δεσμεύσεων για Δράση και για να αναδείξουν το τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό της περιοχής», είχε δηλώσει σχετικά ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στις 23 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 10ης Ετήσιας Συνάντησης της Clinton Global Initiative.