Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα με φόντο τα stress tests

Συνάντηση Τσίπρα – Στουρνάρα με φόντο τα stress tests

Τι αναμένεται να θέσει στον επικεφαλής της ΤτΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή ύστερα από σχετικό αίτημα του δεύτερου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν η κατάσταση της οικονομίας, και το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών, ο τρόπος διάθεσης των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια.

«Τα 11 δισ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που περίσσευσαν απο τις τραπεζες, έχουν δοθεί στην Ελλάδα με βάση τα υφιστάμενα μνημόνια για τα οποία ο λαός πλήρωσε ήδη θυσίες και τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα εντάξει στους νέους σχεδιασμούς της υποβάλλοντας το λαό σε νέα έμμεσα μνημόνια» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Θα προηγηθεί, την Πέμπτη, συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο διοικητής της ΤτΕ κατόπιν θα μεταβεί στο εξωτερικό, ενώ στις 13 Νοεμβρίου θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, απαρτιζόμενη από τους κ. Τσούκαλη, Ξηροτύρη και Χατζησωκράτη.