Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΟΛΠ-ΣΕΠ

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΟΛΠ-ΣΕΠ

Στη σύνταξη ενός κειμένου «σχεδίου συμφωνίας φιλικής διευθέτησης» για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ προσανατολίζονται οι δύο πλευρές.

Τις διαπραγματεύσεις τους επί των νομοτεχνικών και ουσιαστικών σημείων σύνταξης ενός κειμένου «σχεδίου συμφωνίας φιλικής διευθέτησης» συνεχίζουν οι δύο πλευρές, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ και συμπληρωματικών έργων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκτίμηση και των δύο πλευρών είναι ότι το κείμενο αυτό θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μηνός και να σταλεί για προσυμβατική επεξεργασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

«Η όποια καθυστέρηση υπογραφής ενός σχεδίου συμφωνίας οφείλεται στην παρέμβαση της DG Com της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη σύνταξη των αιτούμενων απαντήσεων, ένα θέμα για το οποίο ουδεμία ευθύνη για την πρωθύστερη ανακίνηση του φέρει ο ΟΛΠ, ο οποίος θεωρεί ότι υπόψη της DG Com θα έπρεπε να τεθεί το σχέδιο συμφωνίας και όχι non papers κείμενα, για τα οποία ούτε ο ΟΛΠ ΑΕ ούτε το ΤΑΙΠΕΔ είχαν γνώση.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο πλευρές συνεχίζουν με θετική διάθεση και προσπάθεια για τη σύνταξη του κειμένου ενός σχεδίου συμφωνίας, το οποίο, όπως έχει συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές, θα ισχύσει, αφού τεθεί υπόψη των διοικητικών συμβουλίων, των γενικών συνελεύσεων, της DG Com, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Βουλής, μέσω, δηλαδή, μίας διαδικασίας πλήρους διαφάνειας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης

Διαβάστε ακόμη: Στα χέρια της Emma Delta και επίσημα ο ΟΠΑΠ