Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Evergrande – Κατασχέθηκαν τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Evergrande – Κατασχέθηκαν τα γραφεία της στο Χονγκ Κονγκ
epa09469324 Signage for China Evergrande Centre is displayed at the building's entrance in Hong Kong, China, 15 September 2021. Chinese property developer Evergrande said on 14 September that its property sales will likely continue to drop significantly in September, resulting in a further deterioration of its cash situation, according to media reports. EPA/JEROME FAVRE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Evergrande είχε υποσχεθεί στο παρελθόν το κτίριο σε αντάλλαγμα για δάνεια από κοινοπραξία με επικεφαλής την China Citic Bank International

Τα κεντρικά γραφεία της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ κατασχέθηκαν από δανειστή του κινεζικού κολοσσού ακινήτων, ο οποίος απέτυχε να πληρώσει δάνειο και δύο φορές δεν κατόρθωσε να πουλήσει το κτίριο, σύμφωνα με τέσσερεις πηγές των Financial Times.

Ο δανειστής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, ενημέρωσε την Evergrande νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε ορίσει έναν παραλήπτη για να αναλάβει την ευθύνη του ακινήτου αξίας 1,2 δισ. δολαρίων και να προχωρήσει στην πώληση, ανέφεραν οι άνθρωποι.

Πρόσθεσαν ότι ο δανειστής είχε ασφαλίσει τον πύργο των 26 ορόφων κοντά στο κέντρο της πόλης της νήσου Χονγκ Κονγκ, το οποίο του επέτρεψε να αναλάβει τον έλεγχο του περιουσιακού στοιχείου.

Ένα άτομο που γνωρίζει την κατάσταση είπε ότι η Evergrande είχε υποσχεθεί στο παρελθόν το κτίριο σε αντάλλαγμα για δάνεια από κοινοπραξία με επικεφαλής την China Citic Bank International, τη θυγατρική της κινεζικής κρατικής τράπεζας στο Χονγκ Κονγκ.

Ο δανειστής έχει ορίσει παραλήπτες από την εταιρεία αναδιάρθρωσης Alvarez & Marsal, σύμφωνα με δύο άτομα.