Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τα προαπαιτούμενα

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τα προαπαιτούμενα
O ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò êáé ôá õðüëïéðá ìÝëç ôïõ õðïõñãéêïý óõìâïõëßïõ óôç óçìåñéíÞ ôïõ óõíåäñßáóç óôç ÂïõëÞ, ÄåõôÝñá 18 Óåðôåìâñßïõ 2017. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί και τον τελευταίο «σταθμό» για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης.

Συνεδριάζει το πρωί στις 10:30, το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ψήφιση του οποίου αποτελεί τον τελευταίο «σταθμό» για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, δεδομένου του Eurogroup που συνεδριάζει στις 22 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του πολυνομοσχεδίου, στην ατζέντα της συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο θα τεθεί και ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου για την επόμενη μέρα, μετά την αξιολόγηση.

Το πολυνομοσχέδιο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το θέμα με τα προνοιακά επιδόματα, οι αλλαγές στην ενέργεια και τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, το ζήτημα με την προκήρυξη απεργιών από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις, η ενίσχυση του ρόλου των οικονομικών εισαγγελέων, η διαμεσολάβηση καθώς και θέματα του Υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, αν και το Σκοπιανό δεν αποτελεί αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, δεν αποκλείεται ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να ενημερώσει για την πορεία των επικείμενων διαπραγματεύσεων, χωρίς, όμως να ληφθούν αποφάσεις, καθώς εκκρεμούν ήδη σημαντικές συναντήσεις με πλευρά της ΠΓΔΜ.