Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός
Ο πρώην Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στο Εφετείο Αθηνών μετα την απολογία του , Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019. Με την απολογία πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται η δίκη στο εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Συνελήφθη στο Βέλγιο ο Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού από το Ευρωκοινοβούλιο κινητοποίησε άμεσα τις ελληνικές δικαστικές αρχές οι οποίες προχώρησαν στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του. Παράλληλα, κινήθηκε και η έκδοση «ερυθράς αγγελίας» σε βάρος του Ιωάννη Λαγού. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο ευρωβουλευτής συλληφθεί σε ευρωπαϊκή χώρα ενεργοποιείται το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και έρχεται στην Ελλάδα.

Αφού συλληφθεί σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τότε με βάση τον «ερυθρά αγγελία» ενημερώνεται η Ελλάδα η οποία με τη σειρά της θα ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του σύμφωνα με τις διακρατικές συμφωνίες που ισχύουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια τελεσιδίκησε και η απόφαση για την φασιστική επίθεση στο Συνεργείο το 2013. Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό επικίνδυνης σωματικής βλάβης.