Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ – Live Stream

Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ – Live Stream

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου - Παρακολουθήστε ζωντανά τις δηλώσεις του.

Μία ημέρα μετά την εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας συμμετέχει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης:

«Εκλογές χθες»
«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη Τύπου που δίνει στην 79η ΔΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα που διατύπωσε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας, ζητώντας «εκλογές χθες», αφού, όπως είπε, μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική της κυβέρνηση για «παροχολογία», σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε χθες το βράδυ και σημείωσε: «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;» Παράλληλα δήλωσε πως το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

Διαβάστε ακόμη:

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Α.Τσίπρας