Συνεργασία τηλεπικοινωνιακών γιγάντων ύψους 1 δισ. δολαρίων

Συνεργασία τηλεπικοινωνιακών γιγάντων ύψους 1 δισ. δολαρίων
Photo:

Cisco και Ericsson έδωσαν τα χέρια για από κοινού ανάπτυξη των προϊόντων τους.

Η Cisco και η Ericsson, δυο κολοσσοί στην τηλεπικοινωνία, αποφάσισαν να συνεργαστούν με κύριο στόχο να καταφέρουν μέχρι το 2018 να αποκομίσουν η καθεμία, από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι δυο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού τα προϊόντα τους, ενώ θα επικεντρωθούν στους τομείς εξειδίκευσης που καλύπτουν τα routing, data center, cloud, φορητότητα, διαχείρισή, έλεγχο και παροχή υπηρεσιών.

H «συμμαχία» των εταιρειών, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, είναι ένα σημάδι τόσο της ενοποίησης όσο και του ανταγωνισμού στην αγορά των τηλεπικοινωνιών εξοπλισμών – όπως η συγχώνευση του Αlcatel-Lucent με τη Nokia. Το 2009, η Cisco προσπάθησε να επεκταθεί σε μια προσπάθεια παροχής servers για το cloud computing, χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Το κοινό στο οποίο θα απευθύνονται, δε θα είναι μόνο οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καθώς σκέπτονται να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση και τα προϊόντα που προσφέρουν στους πελάτες τους.

Παρ’ όλα αυτά, η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, όπως η General Electric και η Intel, οι οποίες προσπαθούν να εισέλθουν στην αγορά. Η διαφορά των Cisco-Ericsso θα είναι η αξιοπιστία δικτύωσης που άλλες επιχειρήσεις δε διαθέτουν, ενώ στοχεύουν στην ανάπτυξη και προσφορά δικτύων 5G.