Συνεργάτης Τσίπρα: «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη»

Συνεργάτης Τσίπρα: «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη»
Greek Prime Minister Alexis Tsipras is received by Greece's President Prokopis Pavlopoulios (unseen) in Athens, Greece, August 20, 2015. Tsipras resigned on Thursday, hoping to strengthen his hold on power in snap elections after seven months in office in which he fought Greece's creditors for a better bailout deal but had to cave in. REUTERS/Alkis Konstantinidis - RTX1OZMD

Τι αναφέρει συνεργάτης του πρωθυπουργού για τη σχέση των δύο ανδρών.

Για τρεις ώρες συζητούσαν ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος την περασμένη Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας έτσι την θερμή και λειτουργική σχέση που έχουν οι δύο άνδρες από το 2011: «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη», αναφέρει ένας εκ των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το μενού ήταν πλούσιο. Λευκό φρέσκο ψάρι (φαγκρί), πράσινη σαλάτα, θαλασσινά και λευκό κρασί πρόσφερε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στον Πρωθυπουργό και στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά που τον συνόδευε. Αν και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο για να λύσουν όλα τα θέματα δεν συζητήθηκε το θέμα των θρησκευτικών και του τρόπου διδασκαλίας στα σχολεία και το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα.

Αποφασίστηκε όμως ότι όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με συναίνεση και διάλογο, γιατί, όπως ειπώθηκε, προέχει το συμφέρον του λαού και κατά δεύτερον η Εκκλησία να συνεχίσει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.