Συνεχίζει να διχάζει τη ΝΔ ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Το μήνυμα Μαρινάκη σε Σαμαρά και Βορίδη

Συνεχίζει να διχάζει τη ΝΔ ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών – Το μήνυμα Μαρινάκη σε Σαμαρά και Βορίδη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Είχε επιλέξει την αποχή για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Διατύπωσε απόψεις που έχει ξαναδιατυπώσει. Είναι ξεκάθαρο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ως προς την αποχή. Είναι αυτός που εισηγείται και ζητάει από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν. Η αποχή είναι μια στάση. Ο κ. Σαμαράς ως έμπειρος κοινοβουλευτικός το γνωρίζει. Το είχε κάνει στο σύμφωνο συμβίωσης το 2015, είχε επιλέξει την αποχή».

«Ζητάμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά από την καταψήφιση καλύτερη η αποχή», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντώντας σχετικά με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2015, ο οποίος αναφορικά με την ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης είχε πει ότι «το ψήφισα και σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις, δεν πρέπει κανείς να κρύβεται, ο κάθε ένας πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του», ο κ. Μαρινάκης είπε για τον πρωθυπουργό ότι είναι «συνεπής σε αυτό που είχε εφαρμόσει και το 2015 ως μειοψηφία τότε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Εξελέγη πρόεδρος και ως πρωθυπουργός εφάρμοσε μια σειρά από παρεμβάσεις για τη ΛΟΑΤΚΙ. Προφανώς το επαναλαμβάνω, ο πρωθυπουργός ζητάει την υπερψήφιση. Αλλά προφανώς δεν τον είχαν ρωτήσει για αυτούς που καταψήφισαν. Από την καταψήφιση είναι προτιμότερη η αποχή. Και το 2015 και τώρα τηρείται μια παράδοση στον χώρο της Ν.Δ. μη επιβολής κομματικής πειθαρχίας».

Σχετικά με τις ενστάσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «(ο κ. Βορίδης) έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή κάποιες απόψεις με τα επιχειρήματα που εκείνος θεωρεί σωστά. Αυτό δεν αποτελεί κάποια είδηση. Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε, απάντησε ως προς τις συλλογικές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Επίκειται μια σειρά από συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Δεν έχω κάτι περισσότερο να σας πω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: