Η πτήση για γερά νεύρα και η συγνώμη της Ryanair

Η πτήση για γερά νεύρα και η συγνώμη της Ryanair

Πληθαίνουν τα παράπονα για τον ιρλανδικό αερομεταφορέα.

Σε πτήση για γερά νεύρα εξελίχθηκε εκείνη 40 Βρετανών τουριστών τους οποίους εγκατέλειψε στην Κέρκυρα ο Ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair. Οι επιβάτες φυσικά και δεν έχασαν την πτήση επειδή δεν έκαναν στην ώρα τους check –in, αλλά επειδή η αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να ακυρώσει την πτήση επιστροφής στη Βρετανία λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που ακόμη και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορά στον μη επαγγελματικό τρόπο που διαχειρίζεται η Ryanair τους πελάτες της. Σε δημοσίευμα της η DailyMail, τονίζει πως οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε 72 ώρες αναμονή έως ότου ακούσουν εάν τελικά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Υπήρξαν δε κάποιοι που υποστήριξαν πως η ενημέρωση που τους δόθηκε ήταν πως ίσως να μην μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα μέχρι την επόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που άλλες αεροπορικές, μεταξύ των οποίων easyJet και Thomas Cook, απογειώνονταν από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας όταν οι καταιγίδες ξεσπούσαν στο νησί. Επιπρόσθετα, στο δημοσίευμα παρατίθενται μαρτυρίες ταξιδιωτών που αδυνατούσαν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους ή που απολύθηκαν επειδή δεν κατάφεραν να παραστούν έγκαιρα στην εργασία τους.

Πρόκειται για ένα ακόμα ατυχές περιστατικό που πλήττει την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εδραιώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Πέρα από την πολιτική επιβολής υψηλών προστίμων και χρεώσεων προς στους πελάτες της, στη χώρα μας τουλάχιστον δεν διαθέτει γραφείο και προσωπικό με το οποίο να μπορεί να έρθει σε επαφή ο επιβάτης σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Η Ryanair πήρε θέση απαντώντας στην βρετανική εφημερίδα πως υποχρεώθηκε να ακυρώσει δύο πτήσεις για το Μάντσεστερ και το Oslo Rygge από την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας «εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών στην Κέρκυρα, η Ryanair υποχρεώθηκε να ακυρώσει δύο πτήσεις για το Μάντσεστερ και το Oslo Rygge. Στους επιβάτες που πλήττονται, έχει παρασχεθεί διανυκτέρευση και κουπόνια για αναψυκτικά στη διάρκεια της καθυστέρησης, σε πλήρη συμμόρφωση με την νομοθεσία EU261».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει την σκοπιμότητα του προγραμματισμού επιπλέον πτήσεων και πως θα επικοινωνήσει με τους πελάτες μόλις επιβεβαιωθεί. Ζήτησε συγνώμη από όλους τους πελάτες που έχουν πληγεί από τις ακυρώσεις λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ανακοίνωσε πως θα έχουν επίσης την επιλογή να μεταφερθούν σε άλλες διαθέσιμες πτήσεις από άλλα αεροδρόμια της Ryanair, χωρίς χρέωση.