SingularLogic: Στρατηγική επένδυση στη SenseOne Technologies

SingularLogic: Στρατηγική επένδυση στη SenseOne Technologies

Η SenseOne Technologies αποτελεί μία καινοτόμο εταιρεία παραγωγής λογισμικού, που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες λύσεις Internet of Things για κτίρια.

Τη συμμετοχή της κατά 51%, ως στρατηγικός επενδυτής, στο μετοχικό κεφάλαιο της SenseOne Technologies, ανακοίνωσε η SingularLogic, μέλος του ομίλου MIG.

Η SenseOne Technologies αποτελεί μία καινοτόμο εταιρεία παραγωγής λογισμικού, που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες λύσεις Internet of Things για κτίρια.

Το βασικό προϊόν της είναι η πλατφόρμα λογισμικού buildingSense, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για τη διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των κτιριακών υποδομών και συστημάτων (δίκτυα υπολογιστών, ανελκυστήρες, συστήματα CCTV, access control, συστήματα θέρμανσης/κλιματισμού, φωτισμού, κ.λπ.).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η SenseOne έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους «Top 50 Most Promising IoΤ Solution Providers 2015» στην παγκόσμια αγορά του Internet of Things από την έγκριτη αμερικανική διαδικτυακή πλατφόρμα αξιολόγησης λύσεων τεχνολογίας CIOReview (Fremont, California), ενώ το λογισμικό buildingSense έχει λάβει αξιόλογες διακρίσεις, όπως το «Business IT Excellence 2014-Best Energy Efficiency Software Award», το «Environmental Silver Award 2015» και το «Energy Mastering Silver Award 2015», για τα αποτελέσματα της μείωσης κόστους και της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που προσφέρει ήδη σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ο Σταύρος Κρασαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic, δήλωσε σχετικά: «Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στη SenseOne, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα startups της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και, έχοντας αποδείξει, μέσα από επιτυχημένες υλοποιήσεις έργων σε μεγάλες επιχειρήσεις ότι προσφέρει την πιο αξιόπιστη και ώριμη λύση Internet of Things για κτίρια.

Η επένδυση αυτή θα μας δώσει τη δυνατότητα ενίσχυσης και περαιτέρω ανάπτυξης με λύσεις και υπηρεσίες σε έναν τομέα που η εταιρεία μας δηλώνει στρατηγικό ενδιαφέρον. Τους καλωσορίζουμε στο δυναμικό του ομίλου μας».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της SenseOne, ανέφερε: «Η εμπειρία μας δείχνει ότι ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας μπορούν να επωφεληθούν από τις λύσεις Internet of Things της SenseOne και να μειώσουν άμεσα το κόστος λειτουργίας τους.

H στρατηγική επένδυση της SingularLogic στη SenseOne επιβραβεύει την επιτυχημένη προσπάθεια της εταιρείας μας και σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, την πρόθεσή μας να πρωταγωνιστήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε την αγορά προϊόντων και λύσεων Internet of Things».