Συνταξιοδοτικό πακέτο 32 εκατ. δολαρίων για τον πρώην CEO της VW

Συνταξιοδοτικό πακέτο 32 εκατ. δολαρίων για τον πρώην CEO της VW
Der Vorstandsvorsitzende der Volkswagen AG, Martin Winterkorn, steht am 13.05.2014 bei der Hauptversammlung der Volkswagen AG auf dem Messegel‰nde in Hannover (Niedersachsen). Foto: Julian Stratenschulte/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Ο Βίντερκορν, επικεφαλής στην εταιρεία από το 2007, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ζήτησε από το Δ.Σ. να τερματίσει τον ρόλο του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει πλήξει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στα 78 χρόνια της ιστορίας της, κατέθεσε την παραίτηση του πριν λίγες ημέρες αφήνοντας το «καράβι» ακυβέρνητο.

«Η Volkswagen χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα — επίσης και όσον αφορά το προσωπικό της. Ανοίγω τον δρόμο για αυτό το νέο ξεκίνημα με την παραίτησή μου» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βίντερκορν.

Ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος είχε συγκεντρώσει περίπου 32 εκατ. δολ. στο συνταξιοδοτικό του πακέτο πριν την αποχώρηση του την Τετάρτη και θα μπορούσε να αποκομίσει αρκετά εκατομμύρια ακόμα σε αποζημιώσεις ανάλογα με το πώς το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας θα αξιολογήσει την αποχώρηση του, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα, χωρίς η εταιρεία και ο εκπρόσωπος της Κλάους-Πίτερ Τίμαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τα χρήματα που θα λάβει.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Volkswagen, ο Βίντερκορν θα μπορούσε θεωρητικά να εξασφαλίσει δύο σημαντικά πακέτα πληρωμών.

Το ύψος της σύνταξης του είχε φτάσει τα 28,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση. Και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα μπορέσει να λάβει επίσης αποζημιώσεις για δύο χρόνια αμοιβών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πακέτο αποζημίωσης παραχωρείται εφόσον το εποπτικό συμβούλιο τερματίζει νωρίτερα το συμβόλαιο του CEO, ωστόσο υπάρχει και μια προειδοποίηση. Εάν το συμβούλιο τερματίσει το συμβόλαιο με υπαιτιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, τότε χάνεται η αποζημίωση, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας.