Σύψας: Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα το κάνουμε

Σύψας: Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα το κάνουμε
Μία γυναίκα περπατά στην άδεια από κόσμο οδό Ερμού φορώντας μάσκα και γάντια, ως μέσο προφύλαξης από τον κορονοϊό, Αθήνα Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού μας δεν κινδυνεύει. Προλάβαμε τη διασπορά στους νέους ανθρώπους ευτυχώς» διαβεβαίωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

«Αν χρειαστεί να κλείσει η χώρα, θα κλείσει μην έχετε καμία αμφιβολία». Αυτό διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Νίκος Σύψας.

Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε και στους πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα αυτή την κρίσιμη στιγμή. «Όσοι πολίτες μπαίνουν στη χώρα πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Η θερμομέτρηση δεν αποδίδει γι’ αυτό δεν σπαταλούμε πόρους για θερμομέτρηση. Και με ήπια συμπτώματα δεν μένω απλώς σπίτι, αλλά υπό την αυστηρή επιτήρηση γιατρού, χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση» διευκρίνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Σύψας.

«Προλάβαμε τη διασπορά του κορωνοϊού στους νέους»

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν κινδυνεύει, ενώ ανέφερε ότι η κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο από όπου ξεκίνησε η πανδημία έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα.

«Ευτυχώς προλάβαμε την διασπορά στους νέους», εκτίμησε ο κ. Σύψας ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το εάν κάποιος που θα προσβληθεί από τον ιό θα έχει χρόνια προβλήματα υπογράμμισε ότι είναι «νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα για πανδημία 3 μηνών». Τέλος αναφορικά με τους καπνιστές ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε πως κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό καθώς έχουν πιέσει τους πνεύμονες. «Μπορεί να έχουν λίγα περισσότερα προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας.