ΣΥΡΙΖΑ: Επόμενο «μέτωπο» ο αιγιαλός

ΣΥΡΙΖΑ: Επόμενο «μέτωπο» ο αιγιαλός

Ραντεβού με τον Κάρολο Παπούλια θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ικανοποίηση, παρά την απογοήτευση για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του δημοψηφίσματος στο θέμα της «μικρής ΔΕΗ», επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου η Πολιτική Γραμματεία πραγματοποίησε σήμερα μία πρώτη αποτίμηση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών.

Στελέχη του κόμματος εντάσσουν στα θετικά στοιχεία την κινητοποίηση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, παρά τις διαφορές, γύρω από το αίτημα του δημοψηφίσματος, κάτι που πιστεύουν ότι προσέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων ηγετική θέση στο πολιτικό σκηνικό.  Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, είναι ότι η πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα απορύθμισε την κυβέρνηση, η οποία «με κινήσεις πανικού οχυρώθηκε πίσω από αντιδημοκρατικές ενέργειες για να μην υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα».

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει επίσης ότι η πολιτική πρωτοβουλία του κόμματος βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στην ελληνική κοινωνία, κάτι που διαπιστώνεται και από τα μηνύματα που λαμβάνουν τα κομματικά όργανα, αλλά και οι οργανώσεις και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επόμενο πολιτικό μέτωπο για το κόμμα αποτελεί πλέον το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, τα στελέχη του κόμματος σκοπεύουν να κινητοποιήσουν αυτήν τη φορά οργανώσεις και κινήματα νεολαίας, κοινωνικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Ωστόσο, στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας».

«Οι σχεδιασμοί αυτοί», σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, ενώ απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία».

Το σύνολο των θεμάτων αυτών αναμένεται να θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που θα ζητήσει ο δεύτερος για την ερχόμενη εβδομάδα.

Για τον ίδιο λόγο, ο πρόεδρος του κόμματος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής σε σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη Ι6 Ιουλίου,  στις 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Διαβάστε ακόμη:

«Πόλεμος» δηλώσεων μετά την απόρριψη του αιτήματος για δημοψήφισμα

«Μυρίζει εκλογές» λέει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ΔΕΗ και αιγιαλό

Κομισιόν: Ο Νόμος για τον αιγιαλό είναι μνημονιακή δέσμευση