ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιούνκερ χθες «κατάπιε τη γλώσσα του»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιούνκερ χθες «κατάπιε τη γλώσσα του»

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση στον Γιούνκερ για συνέντευξη του. 

Σφοδρή επίθεση κατά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του πρώην επικεφαλής του Eurogroup ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι όταν ο κ. Γιούνκερ, στο χτεσινό ντιμπέιτ, ρωτήθηκε δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα για τα γεγονότα των Κανών και το πρωτοφανές δημοκρατικό έλλειμμα στην Ευρώπη, «κατάπιε τη γλώσσα του». Δεν μπόρεσε, προσθέτει, «να αρθρώσει λέξη για τις ωμές παρεμβάσεις και τους εκβιασμούς σε βάρος της Ελλάδας όταν διόριζαν κυβερνήσεις με βάση τα συμφέροντα των δανειστών».

Σήμερα, όμως, ξαναβρήκε τη γλώσσα του, για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: «Δεν μας εκπλήσσει καθόλου που ο κ. Γιούνκερ δεν θεωρεί κατάλληλο για πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που έχουν συνηθίσει Έλληνες πρωθυπουργούς υποτακτικούς στα σχέδιά τους, πρέπει τώρα να καταλάβουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι έγινε στις Κάνες δεν θα ξαναγίνει. Η φωνή της Ελλάδας θα ακούγεται πλέον παντού. Στις 25 Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση».

ΠΑΣΟΚ: «Ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός»
Το ΠΑΣΟΚ με τη σειρά του εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και με ανακοίνωση του κάνει λόγο για «απόλυτο πολιτικό παραλογισμό» και «απύθμενο πολιτικό θράσος». Τονίζει ότι «οι “Ελληνες πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία και δεν τρώνε κουτόχορτο, γνωρίζουν και θυμούνται τις συνεχείς, μικροπολιτικές μεταμορφώσεις του, που αποτελούν συνώνυμο της πολιτικής απάτης».

Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε “Πινοσέτ” τον Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, στις 10 Ιουνίου 2011. Ο κ. Τσίπρας οργάνωσε στις 28 Οκτωβρίου 2011 τα επεισόδια σε βάρος των εκπροσώπων της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης και το κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε ως φτηνό αντιδημοκρατικό τέχνασμα το δημοψήφισμα που εξήγγειλε στις 31 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Παπανδρέου. Ο κ. Τσίπρας “επιβράβευσε” και στέγασε στο ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την κυβέρνηση Παπανδρέου ή κρίσιμα νομοσχέδια της με στόχο να χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Τσίπρας τάσσεται τώρα αναδρομικά υπέρ της τότε νόμιμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τη θέση της το Νοέμβριο του 2011 στην κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Παπανδρέου, μια πρωτοβουλία συνεργασίας που ξεκίνησε από τον Ιούνιο του 2011.

Αν η στάση του κ. Τσίπρα δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός παραλογισμός, είναι το απύθμενο πολιτικό θράσος. Πρέπει όμως να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι οι Eλληνες πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία και δεν τρώνε κουτόχορτο. Γνωρίζουν και θυμούνται τις συνεχείς, μικροπολιτικές μεταμορφώσεις του, που αποτελούν συνώνυμο της πολιτικής απάτης».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει: «”Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμμένοι”. Δυστυχώς δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του οικογενειακού συμβούλου που έχει ανάγκη η διαλυμένη οικογένεια του ΠΑΣΟΚ. Aς απευθυνθούν αλλού».

Διαβάστε ακόμη: 

Τσίπρας και Κέλερ «έκλεψαν» την παράσταση

Γιούνκερ: «Ο Τσίπρας δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός»

Ο «most tweeted leader» του ντιμπέιτ είναι ο Τσίπρας