ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα»

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου» την τοποθέτηση Σαμαρά. 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη 78η ΔΕΘ.

Τον χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο για τη χώρα» και επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς, «με μια παραληρηματική ομιλία άνευ προηγουμένου, το βασικό ερώτημα που άφησε να πλανάται είναι εάν ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να κρύβεται και να απολογηθεί για την πολιτική του, έστω για μια φορά πριν αποχωρήσει οριστικά».
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι κ. Σαμαράς είναι επικίνδυνος για τη χώρα και τους πολίτες της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι ο πρωθυπουργός «πλασάρει τη “θεωρία των δύο άκρων” για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη πλήττοντας έτσι τη δημοκρατία τη στιγμή που συνεργάτες του προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς: «Το 2014 η Ελλάδα θα ανακάμψει»

Επίσης, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σαμαράς «σερβίρει ένα πρωτογενές πλεόνασμα και στοιχεία που του κάνει δώρο η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ για να εξωραΐσει την καταστροφή και τον πόνο που έχει προκαλέσει στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος σε σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς βλέπει φρένο στην ανεργία τη στιγμή που 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν δουλειά, «τάξη» στην παιδεία και την υγεία όταν κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, βιωσιμότητα στο δημόσιο χρέος όταν αυτό αυξάνεται, νοικοκύρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία όταν αυτά βρίσκονται υπό κατάρρευση, πρωτογενή πλεονάσματα και ανάπτυξη στα ερείπια της ύφεσης και της ισοπέδωσης.

«Δεν γνωρίζουμε ούτε σε ποια ακριβώς χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός, ούτε από πού ακριβώς αντλεί το θράσος για να καταφεύγει σε τόσα γελοία ψέματα για να δικαιολογήσει την εθελούσια υποτέλειά του στους δανειστές» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκoγολου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Πρωθυπουργού κατά τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά θλιβερό να διαπιστώνει κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αρθρώσει σοβαρό και στοιχειοθετημένο λόγο, ακόμα κι όταν πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, όπως αυτή στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. Αυτό, όμως, που διάχυτα αναδύεται από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχουν ποντάρει τα πάντα στην καταστροφή της χώρας. Η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει και πάλι»

Μετά από την απάντηση αυτή του κ. Κεδίκογλου, ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.  «Πάλι καλά για τον πρωθυπουργό που υπάρχει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που συμφωνεί μαζί του και βλέπει σημάδια ανάκαμψης μέσα στα συντρίμμια που αφήνει το μνημόνιο. Η πραγματικότητα, όμως, της πλειοψηφίας της κοινωνίας δεν έχει καμία σχέση με τους μνημονιακούς παραδείσους στους οποίους αυτοί και μόνο ζουν».

Τελευταία Ενημέρωση: 15:39