ΣΥΡΙΖΑ: Βέβαιη η εκλογική συντριβή του Α. Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Βέβαιη η εκλογική συντριβή του Α. Σαμαρά

Έκκληση Ιταλών διανοουμένων υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με μία ανακοίνωση σε έντονο ύφος απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία «δεν έχει πρόβλημα» αν γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, αλλά επανέλαβε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν το 2013.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο Α. Σαμαράς δεν θα καταφέρει να αποφύγει την συντριβή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ενώ τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι «την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός επιφυλάσσει “χειροβομβίδες” για τον ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τους βουλευτές του να πάρουν τα “όπλα”, είναι παραδομένος απέναντι στους δανειστές».

«Μπορεί μέσα στο πανικό του να συκοφαντεί, να μην διστάζει ακόμη και να εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στους μικροκομματικούς του σχεδιασμούς, αλλά την συντριβή του στις επερχόμενες ευρωεκλογές δεν θα καταφέρει να την αποφύγει. Οι τελευταίες αξιώσεις της τρόικας σχετικά με την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης για το ότι στην πραγματικότητα ένα μνημόνιο τελειώνει, αλλά ένα άλλο έρχεται, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης Σαμαρά», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, σε σημερινό σχόλιό της, η ιταλική εφημερίδα La Reppublica, προβάλλε την έκκληση Ιταλών διανοουμένων και καλλιτεχνών, υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε ακόμη: Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Προβόπουλο και Στουρνάρα

Η έκκληση, μεταξύ των άλλων, υπογράφεται από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Αντρέα Καμιλλέρι, τη δημοσιογράφο Μπάρμπαρα Σπινέλλι, τον φιλόσοφο Πάολο Φλόρες Ντ’ Αρκάις, τον ιστορικό και κοινωνιολόγο Μάρκο Ρεβέλλι και τον κοινωνιολόγο και συγγραφέα Λουτσιάνο Γκαλλίνο.

«Οι ευρείες κυβερνητικές συμμαχίες, στην Ιταλία και την Ευρώπη, φτιάχτηκαν για να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση. Λέμε όχι στη μεγάλη κοινοβουλευτική συμμαχία που ετοιμάζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές και χριστιανοδημοκράτες. Θα παρουσιαστούμε στις ευρωεκλογές με μια εναλλακτική προγραμματική πρόταση, για πραγματική ρήξη».

Στην έκκληση των Ιταλών διανοουμένων, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας ενός διακρατικού ψηφοδελτίου που να στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα και να απαρτίζεται από μέλη της κοινωνίας των πολιτών, υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «αν η Ευρώπη θέλει να επιζήσει πρέπει να αλλάξει ριζικά. Πρέπει να αποκτήσει τα αναγκαία οικονομικά μέσα, με ένα σχέδιο Μάρσαλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να καλύψει τις μεγάλες διαφορές και ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί».

Τέλος, τονίζεται ότι «στο ψηφοδέλτιο αυτό μπορούν να συμπεριληφθούν άτομα τα οποία να ανήκουν και σε συγκεκριμένα κόμματα, αλλά που να μην έχουν εκλεγεί σε σημαντικά αξιώματα και να μην έχουν αναλάβει θέσεις μεγάλης ευθύνης κατά την τελευταία δεκαετία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: «Σαμαράς και Στουρνάρας συγκαλύπτουν το σκάνδαλο του ΤΤ»