Το σκάνδαλο γυμνών φωτογραφιών «χτυπά» τη μετοχή της Apple

Το σκάνδαλο γυμνών φωτογραφιών «χτυπά» τη μετοχή της Apple

Το κενό ασφαλείας του iCloud ρίχνει την αξία της μετοχής της εταιρείας κάτω από τα 100 δολάρια.

Σημαντικές απώλειες γνωρίζει η μετοχή της Apple, φτάνοντας στα χαμηλά της ημέρας να σημειώνει βουτιά 4,6% και διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 100 δολ. για πρώτη φορά από τις 20 Αυγούστου.

Οι πιέσεις έρχονται καθώς η Apple επανεξετάζει το ζήτημα της ασφάλειας του συστήματος αποθήκευσης δεδομένων iCloud μετά την παράνομη δημοσίευση στο διαδίκτυο δεκάδων γυμνών φωτογραφιών διασημοτήτων της μουσικής βιομηχανίας και του κινηματογράφου.

Η εταιρεία αρνήθηκε ότι τα συστήματα της παραβιάστηκαν από χάκερ, επισημαίνοντας ότι οι λογαριασμοί των διασημοτήτων παραβιάστηκαν «από μια ιδιαίτερα στοχευμένη επίθεση στα ονόματα χρηστών, στους κωδικούς και στις ερωτήσεις ασφαλείας».

Το περιστατικό αυτό ήρθε τη χειρότερη στιγμή για την εταιρεία, καθώς μέσα στις νέες υπηρεσίες που ετοιμάζεται να λανσάρει είναι και οι mobile ηλεκτρονικές πληρωμές καθώς και η αποθήκευση ιατρικού ιστορικού του κάθε χρήστη στο κινητό του.

Οι μεγάλες απώλειες ακολουθούν το ράλι των τελευταίων μηνών, με τον τεχνολογικό «κολοσσό» να σημειώνει συνολικά κέρδη 38% από τα τέλη Απριλίου όταν ανακοίνωσε τριμηνιαία αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις τα μάτια των επενδυτών είναι στραμμένα στην 9η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Apple θα παρουσιάσει το νέο της iPhone 6, με τους αναλυτές να παραμένουν σκεπτικοί όσον αφορά την πορεία της μετοχής στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Η Apple «επαναπροσδιορίζει» τα μέτρα ασφαλείας της 

«Μαύρα σύννεφα» πάνω από τις υπηρεσίες cloud;

Χάκερ γέμισε το ίντερνετ με γυμνές φωτογραφίες σταρ του Χόλιγουντ