«Σκέφτεσαι τεχνολογία; Σκέφτεσαι Πλαίσιο»

«Σκέφτεσαι τεχνολογία; Σκέφτεσαι Πλαίσιο»

Η εταιρεία που εδώ και δέκα χρόνια είναι στη λίστα με τις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιδρυτής, πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Πλαίσιο Computers” είναι ο Γιώργος Γεράρδος, ενώ τη θέση αυτή μοιράζεται από το 2012 με τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας. Εδώ και χρόνια η πλήρης γκάμα προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, συνδυαστικά με υποδειγματικές υπηρεσίες και ευκολίες πληρωμών, τόσο στο φυσικό όσο και στο ηλεκτρονικό κατάστημα κερδίζουν τους Έλληνες καταναλωτές.

Το Πλαίσιο απασχολεί περισσότερα από 1.100 άτομα με τη συνολική επιφάνεια των καταστημάτων του σε Ελλάδα (21 καταστήματα) και Βουλγαρία (1 κατάστημα), να φθάνει τα 29.700 τ.μ. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μαγούλα κόστισαν περίπου 30 εκατ. ευρώ και εκεί φιλοξενούνται προϊόντα, των οποίων η αξία υπολογίζεται περίπου στα 25 εκατ. ευρώ!

Η εταιρεία καταφέρνει και αυξάνει τόσο τα μερίδια αγοράς της , όσο και την κερδοφορία της από χρόνο σε χρόνο. Για το 2012 τα κέρδη προ φόρων  αυξήθηκαν κατά 47,2% στα 13,1 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα από 35,146 εκατ. ευρώ το 2011 διαμορφώθηκαν στα 45,362 εκατ. ευρώ την περασμένη χρονιά.

Διαβάστε τις οικονομικές ανακοινώσεις της εταιρείας 

Η επιτυχημένη πορεία συνεχίζεται και το 2013. Για το Α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το Πλαίσιο  ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα 69 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 0,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012Τα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 3,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 13% και τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν κατά 65%, φτάνοντας τα 3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, αύξηση παρουσίασαν εκείνα που αφορούν σε πωλήσεις ηλεκτρονικών προϊόντων (+1%) και υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών (+16%), ενώ, αντίθετα, υποχώρηση σημείωσαν οι πωλήσεις χαρτικών προϊόντων (-8%) οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 20,2 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών προϊόντων ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 8,6 εκατ. ευρώ αφορούν σε πωλήσεις υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών. Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου υποχώρησε κατά 2,3% στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας αυξήθηκαν οριακά στα 39,8 εκατ. ευρώ.

«Εμείς για το πρώτο τρίμηνο του 2013 που έχουμε ανακοινώσει τα αποτελέσματα μας είμαστε ίσα βάρκα ίσα νερά, ενώ ο ανταγωνισμός έχει μεγάλη πτώση στις πωλήσεις του» αναφέρει στο FortuneGreece.com o Κωνσταντίνος Γεράρδος και συμπληρώνει ότι το Πλαίσιο είναι νούμερο ένα στις πωλήσεις υπολογιστών (desktop, laptop), tablets και hardware στην Ελλάδα στο λιανεμπόριο.

Όσον αφορά τη  αλυσίδα προϊόντων με την επωνυμία Turbo X , η εταιρεία υπολογίζεται ότι πουλάει πάνω από 100.000 τεμάχια ετησίως  όσον αφορά τους υπολογιστές, καταλαμβάνοντας μερίδιο της τάξης του 11%. Εξίσου επιτυχημένη είναι η παρουσία των Turbo X τόσο στα tablets όσο και στην αγορά των smartphones.

Ο Tech Star Κωνσταντίνος Γεράρδος είναι στο Fortune

«Εμάς μας ενδιαφέρει να καλύψουμε τόσο το κοινό που δεν ενδιαφέρεται τόσο για brands μέσω των Turbo X, όσο και το κοινό που ενδιαφέρεται  περισσότερο μέσω πιο γνωστών brands της τεχνολογίας» μας εξηγεί ο Κ. Γεράρδος.

To ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας (plaisio.gr)  θεωρείται ως το πρώτο σε τζίρο και κίνηση στην Ελλάδα, με περισσότερους από 100.000 μοναδικούς επισκέπτες ημερησίως, ενώ επί συναπτά έτη  βραβεύεται από τους καταναλωτές ως «Shop of the year».

Παράλληλα στα social media, το Πλαίσιο είναι επίσης νούμερο ένα καθώς έχει πάνω από 600.000 υποστηριχτές. «Ένας στους έξι που έχουν λογαριασμό facebook στην Ελλάδα είναι fαn του Πλαισίου», αναφέρει ο Κ. Γεράρδος. «Επιτυχία της εταιρείας Πλαίσιο είναι το πολυκαναλικό της μοντέλο.  Κερδίζουμε από την συνέργια των τριών καναλιών πώλησης, των φυσικών καταστημάτων, των πωλήσεων online και των Β2Β πωλήσεων. Αρά δεν έχουμε τη λογική να υπονομεύσουμε ή να ευνοήσουμε κάποιο συγκεκριμένο κανάλι».

Τέλος, η εταιρεία έχει αποσπάσει βραβεία ως η «Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία» στην Ελλάδα στο χώρο της πληροφορικής. «Όταν κάποιος σκέφτεται τεχνολογία στο κομμάτι τουλάχιστον του pc, σκέφτεται Πλαίσιο» τονίζει στο FortuneGreece.com o αντιπρόεδρος της εταιρείας.