Σκέφτεστε να φύγετε στο εξωτερικό; – Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για να ζήσετε

Σκέφτεστε να φύγετε στο εξωτερικό; – Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για να ζήσετε
Photo: pixabay.com
Το top 10 με την καλύτερη ποιότητας ζωής για τους απόδημους Ευρωπαίους πολίτες.

Η Βέρνη της Ελβετίας είναι η κορυφαία επιλογή των Ευρωπαίων πολιτών για την ιδανική πόλη όπου θα ήθελαν να ζουν, σύμφωνα με έρευνα της  ECA International, μιας συμβουλευτικής εταιρεία για το εργατικό δυναμικό με έδρα από το Λονδίνο.

Η έρευνα της ECA εξετάζει 500 πόλεις σε όλο τον κόσμο για μια εκτίμηση της συνολικής ποιότητας ζωής για τους απόδημους πολίτες τρίτων χωρών.

Η κατάταξη βασίζεται σε διάφορους παράγοντες ευζωίας, όπως η διαθεσιμότητα υπηρεσιών υγείας, η στέγαση και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η απομόνωση, η πρόσβαση σε κοινωνικό δίκτυο και εγκαταστάσεις αναψυχής και ψυχαγωγίας, οι υποδομές, το κλίμα, η προσωπική ασφάλεια, οι κοινωνικοπολιτικές εντάσεις και η ποιότητα του αέρα.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βέρνη, για 3η συνεχή χρονιά.

Στο top 10 των αποδήμων Ευρωπαίων βρίσκονται αποκλειστικά πόλεις από την ήπειρο μας, με την Ολλανδία να έχει 4 «συμμετοχές» και την Ελβετία 3 παρουσίες.

Σημειώνεται πως οι μεγαλύτερες σε μέγεθος πόλεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται πιο κάτω στην κατάταξη λόγω ορισμένων αρνητικών προβλημάτων που συνδέονται με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για παράδειγμα, το Βερολίνο κατέλαβε φέτος την 35η θέση σε σύγκριση με τη Φρανκφούρτη που κατέλαβε την 24η θέση, ενώ το Παρίσι κατέλαβε την 41η θέση σε σύγκριση με την Τουλούζη που κατέλαβε την 19η θέση.

«Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε μικρότερες ευρωπαϊκές τοποθεσίες όπως το Αϊντχόφεν, το Σταβάνγκερ, το Ρότερνταμ, το Γκέτεμποργκ και η Χάγη στην πρώτη δεκάδα», δήλωσε ο Νιλ Άσμαν, ανώτερος αναλυτής αξιολόγησης τοποθεσιών στην ECA

«Τείνουν να διαθέτουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υποδομές, όπως και οι μεγαλύτερες πόλεις, αλλά επωφελούνται επίσης από χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις» συμπλήρωσε ο Άσμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: