Σκυλακάκης για αγρότες: Θα ωφεληθούν άμεσα από κάποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις

Σκυλακάκης για αγρότες: Θα ωφεληθούν άμεσα από κάποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλάει στην κοινή συνέντευξη τύπου με θέμα “Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο” στην Αθήνα, Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022. Την παρουσίαση συντονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ποια μέτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Δευτέρα, ο υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης αναφέρθηκε στα μέτρα για το ρεύμα που αφορούν στους αγρότες, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολλαπλές παρεμβάσεις και από κάποιες από αυτές οι αγρότες θα ωφεληθούν άμεσα.

Όπως είπε ο υπουργός, στα μέτρα συμπεριλαμβάνονται:

  • Μείον 10% στο αγροτικό ρεύμα.
  • Ρύθμιση των πολύ μεγάλων χρεών που έχουν οι οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων που διαχειρίζονται οι αγρότες και φτάνουν τα 87 εκατ. ευρώ όπου στη μεν Θεσσαλία θα δοθούν 8 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι ΟΕΒ εκεί θα περάσουν στον οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας με ρύθμιση των χρεών τους με το κράτος να πληρώνει το 75% των χρεών ενώ παράλληλα στους υπολοίπους οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων θα γίνει ρύθμιση δεκαετίας με μηδενικό επιτόκιο, που θα επιδοτηθεί από το κράτος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • Το πρόγραμμα «Απόλλων» με το οποίο θα γίνει αξιοποίηση των υφιστάμενων επενδύσεων φωτοβολταϊκών ώστε να δοθεί αποκλειστικά ρεύμα στους οργανισμούς αυτούς, αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση με χαμηλότερη τιμή.
  • Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σε σχέση με τους συνεργατικούς οργανισμούς και τους αγρότες που έχουν συμβολαιακή γεωργία όπου επίσης θα υπάρχει μία μακροχρόνια σύμβαση από τους παρόχους, πιθανότατα τη ΔΕΗ ώστε μέσω φωτοβολταϊκών και μπαταρίας που θα επιδοτηθούν από το κράτος να έχουν επί δεκαετία ρεύμα 30% κάτω.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι από το πρώτο και το δεύτερο κομμάτι των μέτρων θα ωφεληθούν άμεσα οι αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: