Σκληραίνει τη στάση της η Amazon: «Τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο ή… απόλυση»

Σκληραίνει τη στάση της η Amazon: «Τρεις φορές την εβδομάδα στο γραφείο ή… απόλυση»
This picture taken on on October 22, 2019, shows a new Amazon warehouse, part of mobile robotic fulfilment systems also known as 'Amazon robotics', in Bretigny-sur-Orge, some 30kms south of Paris. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP) Photo: AFP
Το ισχυρότερο μέτρο που έχει λάβει η εταιρεία σχετικά με την πολιτική επιστροφής στο γραφείο.

Η Amazon δίνει πλέον το περιθώριο στους διευθυντές να απολύουν τους υπαλλήλους που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στην εντολή της εταιρείας για επιστροφή στο γραφείο τρεις φορές την εβδομάδα.

Αυτό προκύπτει από τις επικαιροποιημένες οδηγίες για την επιστροφή των εργαζομένων στον φυσικό χώρο εργασίας, το οποίο επικαλείται το Insider.

Οι κατευθυντήριες γραμμές λένε στους διευθυντές να κάνουν πρώτα μια ιδιωτική συζήτηση με τους υπαλλήλους που δεν συμμορφώνονται με την απαίτηση των τριών φορών την εβδομάδα. Στη συνέχεια, οι διευθυντές πρέπει να τεκμηριώνουν τη συζήτηση σε ένα επακόλουθο email. Εάν ο εργαζόμενος συνεχίζει να αρνείται να προσέρχεται, ο διευθυντής πρέπει να πραγματοποιήσει άλλη μια συνάντηση και, αν χρειαστεί, να λάβει πειθαρχικά μέτρα, που περιλαμβάνουν την καταγγελία της απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παροχή στους διευθυντές της δυνατότητας να απολύουν τους υπαλλήλους για μη συμμόρφωση είναι το ισχυρότερο μέτρο που έχει λάβει η Amazon σχετικά με την πολιτική επιστροφής στο γραφείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Amazon έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους γιατί προσλήφθηκαν με τον όρο της απομακρυσμένης εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ξαφνικά είδαν τα πράγματα να αλλάζουν γενικευμένα, αφαιρώντας από μεμονωμένους διευθυντές τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν για τις ομάδες τους.

Όπως δήλωσε στο Insider, ο εκπρόσωπος της Amazon, Rob Munoz, η εταιρεία εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα όταν πηγαίνουν στο γραφείο πιο συχνά και η πολιτική μετεγκατάστασης της Amazon επηρεάζει ένα «σχετικά μικρό ποσοστό της ομάδας» και οι εξαιρέσεις στην εντολή επιστροφής στο γραφείο θα γίνονται «κατά περίπτωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: