Σκληρή ανακοίνωση Εισαγγελέων κατά Πολάκη: Σταμάτα να παρεμβαίνεις στη δικαιοσύνη

Σκληρή ανακοίνωση Εισαγγελέων κατά Πολάκη: Σταμάτα να παρεμβαίνεις στη δικαιοσύνη

Αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων για τις δηλώσεις Πολάκη - Τι υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Την αντίδραση της Ενώσεως Εισαγγελέων προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρξουν φυλακίσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου και επέκρινε τη δικαιοσύνη για καθυστερήσεις στην εκκαθάριση σημαντικών υποθέσεων που διαθέτουν πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η Ένωση Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της σχετικά με την τοποθέτηση Πολάκη, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός, όπως αναφέρει, ότι «η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης» ενώ καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να «παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων:

«Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της Kυβέρνησης,

– Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους και

– Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος».

Ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στη κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους στη φυλακή». Μάλιστα απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη ανέφερε ότι δεν είπε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα λένε όλοι στα … καφενεία. Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, πάντως, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν είναι η κυβέρνηση που φυλακίζει, αλλά αποκαλύπτει και αν υπάρχουν στοιχεία, τότε τιμωρεί και φυλακίζει η δικαιοσύνη.

Η ανάρτηση του κ.Πολάκη έχει ως εξής:

Προς κύριο Μητσοτάκη και τον αγαπημένο του αντιπρόεδρο ,ενταύθα

1) Δεν είπα τίποτα διαφορετικό από αυτό που κουβεντιάζει όλη η ΕΛΛΑΔΑ στα καφενεία και στις παρέες της επικράτειας : να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ αυτοί που κατέκλεψαν και Χρεοκόπησαν τη χώρα!!

2) Η κυβέρνηση δεν φυλακίζει ούτε τιμωρεί ,αλλά αποκαλύπτει και έχει αποκαλύψει ήδη ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. Η δικαιοσύνη αποφασίζει, και αν έχει στοιχεία τιμωρεί και ενίοτε ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ, όπως ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας. Που δε μπορεί να τα θυμούνται κάποιοι όποτε τους συμφέρει…

3) πρέπει να σας έχει πιάσει σύγκρυο…. Γιατί ; Μήπως έχετε καμία μύγα ;.

Νωρίτερα, το μήνυμα ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με τις απειλές που εκτόξευσε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.

«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών» κλείνει η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε στα αγγλικά.