Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

«Η αξιωματική αντιπολίτευση παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία» - Για «κυβερνητική γελοιότητα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, έκανε λόγο για «αμήχανη σιωπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πρώτη ημέρα», που «έδωσε σήμερα τη θέση της σε ύποπτες δηλώσεις περί “λαθών” των τρομοκρατών».

«Διαπιστώνουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να παρέχει πολιτική νομιμοποίηση στην τρομοκρατία», πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη. «Υποθέτουμε ότι πολύ σύντομα θα περάσουν και στο στάδιο των …υποδείξεων προς τους τρομοκράτες, ώστε να μην επαναλάβουν στο μέλλον πιθανά νέα “λάθη”», συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στην τηλεόραση του Mega, αναφερόμενος στις δυνατότητες και τις δράσεις της αστυνομίας, υποστήριξε ότι «η αστυνομία πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο κοινό έγκλημα» και πρόσθεσε ότι η σύλληψη του Ν. Μαζιώτη έγινε από «λάθος» που έκανε ο ίδιος, συγκρίνοντας το γεγονός με τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, και ότι ο Μαζιώτης διώκεται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι για τις ιδέες του.

H απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Για «κυβερνητική γελοιότητα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του με την οποία απαντάει στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, που έκανε λόγο για «ύποπτες δηλώσεις» στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, ενώ πριν λίγες ημέρες για τις “ένοπλες συνιστώσες” της, καταδεικνύοντας έτσι το πόσο επικίνδυνη είναι πρώτα απ’ όλα για τη δημοκρατία, αλλά και την απόσταση που τη χωρίζει από τις ανάγκες του ελληνικού λαού», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να ανταπαντά πως «επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία είναι όσοι δεν καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία, ενώ αντίθετα αναζητούν τρόπους όχι μόνο πολιτικής αλλά και ηθικής νομιμοποίησής της».

«Καθαρό» το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης
«Καθαρό» είναι το πιστόλι τύπου USP των 9mm, με το οποίο ο Νίκος Μαζιώτης πυροβόλησε πριν πέσει τραυματισμένος και συλληφθεί, χθες, κατά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από τη βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προέκυψε ότι το πιστόλι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Επίσης, από την έρευνα στους εννέα κάλυκες των 9mm, που περισυλλέχθηκαν από τον τόπο της συμπλοκής, επιβεβαιώνεται και εργαστηριακά ότι οι οκτώ σφαίρες ερίφθησαν από το πιστόλι του Μαζιώτη και μία από πιστόλι αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμη: 

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της μάχης με τον Μαζιώτη

Κικίλιας: «Μόνο τυχαία δεν ήταν η επιχείρηση σύλληψης του Ν. Μαζιώτη»

Στα ίχνη των συνεργών του Μαζιώτη βρίσκεται η ΕΛΑΣ