Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια

Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει βαρύτατους υπαινιγμούς για τη σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συμφέροντα. 

Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στιχοποιοί τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της συγκυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε άμεσα χαρακτηρίζοντας την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ ως «πανηγυρική υποχώρησή του σε σχέση με την συκοφαντική επίθεση που είχε επιχειρήσει να οργανώσει».

Σε ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος διατυπώνονται βαρύτατοι υπαινιγμοί για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με οικονομικά συμφέροντα και τονίζεται ότι «τίθεται όμως πλέον- εξ αντικειμένου τουλάχιστον – ζήτημα εξυπηρέτησης -από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του- συγκεκριμένων συμφερόντων που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Κυβέρνηση: «Ο Τσίπρας ποντάρει σε αποστασία»

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται στο ενημερωτικό σημείωμα είναι ένα «κείμενο διαφυγής», το οποίο, όμως, «δεν μπορεί να λειτουργήσει ως οδός διαφυγής για τον κ. Τσίπρα και το στενό του κύκλο». Επισημαίνεται επίσης ότι η πρόταση κατατέθηκε στη Βουλή «με εντυπωσιακή καθυστέρηση σαράντα και πλέον ημερών» και αυτό, όπως τονίζεται, «μετά από την ανοικτή και σκληρή πρόκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα».

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας κατέθεσε την πρόταση αναγκασμένος από την πρόκληση του κ. Βενιζέλου, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ενώ στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται επίσης ότι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει την απάντηση. Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Τσίπρας «έχει αυτοεγκλωβιστεί στις συκοφαντίες του» και είναι, πλέον, υποχρεωμένος και οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Αναφέρεται επίσης ότι «η επιλογή του κ. Τσίπρα να επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα ναυπηγεία/υποβρύχια κατέρρευσε παταγωδώς» και ότι, στην πρόταση, του ΣΥΡΙΖΑ, «παρά τη σοβαροφάνειά της, είναι “απορία ψάλτου βήξ”». Όπως τονίζεται, «δεν υπάρχει καμία απάντηση “για την ταμπακέρα”, για τα σκληρά ερωτήματα που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα στην πρόσφατη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας». Το κείμενο που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται «εύσχημη υπεκφυγή», η οποία «δεν θα περάσει».

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η κατάθεση της πρότασης αποτελεί μια προσπάθεια απεμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται, καθώς δεν έχει να πει τίποτα για την προοπτική της χώρας. Αυτό φάνηκε, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα και κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής και γι αυτό η εικόνα του κ. Τσίπρα «ήταν αμήχανη, νευρική, τελικά θλιβερή».

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Τσίπρας έλαβε αποστομωτική απάντηση κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, χωρίς ο ίδιος να μπορέσει «να ψελλίσει κάτι για τις σκληρές κατηγορίες που του απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων που εξ αντικειμένου συνδέονται με όσα υιοθετεί και λέει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.