Smartphone 33 δολαρίων φέρνει η Mozilla στην Ινδία

Smartphone 33 δολαρίων φέρνει η Mozilla στην Ινδία

Το νέο Intex Cloud FX αποτελεί το αντίπαλον δέος των φτηνών Android κινητών.

Η Mozilla, δημιουργός του Firefox, εισήγαγε ένα νέο low-budget smartphone στην Ινδία το οποίο θα πωλείται στην λιανική προς 1.999 ρουπίες ή 33 δολάρια.

Το Intex Cloud FX θα διατίθεται μόνο μέσω του ινδικού online καταστήματος της εταιρίας, το Snapdeal ενώ η συσκευή «τρέχει» με το λειτουργικό σύστημα Firefox της Mozilla.

Η αναδυόμενη αγορά της Ινδίας θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο όσον αφορά τα smartphones με προσιτές τιμές.

Οι κατασκευαστές συσκευών κινητής τηλεφωνίας θεωρούν ότι αρκετές αναδυόμενες αγορές της Ασία είναι οι μόνες ευκαιρίες για μαζική ανάπτυξη που απομένουν.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι αυτού του τύπου τα φθηνά smartphones θα δώσουν στους χρήστες των αναδυόμενων αγορών μια προσιτή ευκαιρία για να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους από τα «παλαιολιθικά» κινητά τηλέφωνα, όπως ονομάζονται οι συσκευές που δεν έχουν πρόσβαση στο internet.

Αυτές οι συσκευές δεν σχεδιάζονται δηλαδή για να ανταγωνιστούν ακριβά τηλέφωνα όπως το iPhone της Apple ή το Galaxy της Samsung, παρά για να εισάγουν τον καταναλωτή στην ανώτερη κλίμακα συσκευών.

Διαβάστε ακόμη:

Το πρώτο smartphone της αγοράς

Έρχεται το iPhone 6 στις 9 Σεπτεμβρίου

Αναβάλλεται προσωρινά η κυκλοφορία του Samsung Tizen