SMS από τη βαλίτσα σας: «Χάθηκα, είμαι στο Λος Άντζελες»

SMS από τη βαλίτσα σας: «Χάθηκα, είμαι στο Λος Άντζελες»

Σύντομα οι αποσκευές μας θα είναι αρκετά «έξυπνες» ώστε να μας ενημερώνουν για το πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Κι όμως, στην εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιακής επανάστασης, τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείας καταφέρνουν να χάσουν ή να στείλουν σε άλλο προορισμό 141.000 βαλίτσες μόνο στις ΗΠΑ, μόνο τον περασμένο Απρίλιο. Πράγμα που ανεβάζει τον αριθμό των χαμένων αποσκευών σε περισσότερες από 1 εκατ. ετησίως.

Τις πρώτες ώρες μετά τη διαπίστωση πως μια βαλίτσα χάθηκε, κανείς δεν έχει ιδέα πού βρίσκεται. Πρέπει να φτάσει σε κάποιο αεροδρόμιο, να την παραλάβει από τα αζήτητα κάποιος υπάλληλος και να εισάγει το barcode της στο σύστημα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής.

Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Πολλές εταιρείες αναπτύσσουν τις δικές τους προτάσεις για την «έξυπνη αποσκευή» η οποία θα ενσωματώνει έναν δέκτη GPS που θα μπορεί επιπλέον να εκπέμπει τη θέση του και να στέλνει μήνυμα στον ιδιοκτήτη της ή την αεροπορική εταιρεία.

 

Η Airbus παρουσίασε το σύστημα Bag2Go το οποίο συνεργάζεται με εφαρμογή στο κινητό, βοηθάει για ταχύτερο check-in και περιέχει πληροφορίες όπως το βάρος της βαλίτσας, ο προορισμός της κ.ά.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΑΤ&Τ αναπτύσσει ένα παρόμοιο σύστημα το οποίο θα μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε βαλίτσα και στόχος είναι να επικοινωνεί απευθείας με τα συστήματα διαχείρισης αποσκευών του αεροδρομίου και να «κανονίζει» μόνο του τη διαδρομή της βαλίτσας ώστε, ακόμα και όταν γίνεται το λάθος, η αποσκευή να φτάνει στα χέρια του κατόχου της το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί πληρώνουμε «χρυσή» τη βαλίτσα στο αεροπλάνο;

Οι καλύτερες mobile εφαρμογές για ταξιδιώτες

Οι καλύτερες βαλίτσες της αγοράς