Σώοι βρέθηκαν δύο αγνοούμενοι – Η Πυροσβεστική αναζητά ακόμη πέντε ανθρώπους

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό πέντε ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

Πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι στη Δυτική Αττική σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία που διεξάγει επιχειρήσεις διάσωσης στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Όπως ενημέρωσε, η Πυροσβεστική έχει ως αυτήν την ώρα πραγματοποιήσει περισσότερους από 210 απεγκλωβισμούς.

Αυτή η δραματική εξέλιξη εντείνει τους φόβους ότι ο απολογισμός των φονικών πλημμυρών θα ανέβει κι άλλο, επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές προβλέψεις του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα ανέβει.

Η τραγική λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 15 νεκρά άτομα εκ των οποίων (5 γυναίκες και 10 άντρες)-Ηλικίες αναφέρονται μόνο σε όσους έχουν ταυτοποιηθεί ή για όσους υπάρχει κατά προσέγγιση εικόνα:

-Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε ίσως από ιδιώτες και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο (Δεν εντοπίστηκε από Πυροσβεστική, Αστυνομία ή Λιμενικό)

-Νεκρός άνδρας 30-35 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 5-6 χλμ. Μάνδρας -Θηβών, στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής (είναι το σπίτι που ο χείμαρρος πέρασε κυριολεκτικά μέσα από αυτό)

-Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα Αττικής

-Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής

-Νεκρός άνδρας περίπου 30 ετών ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στο 26 χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας –Θηβών.

-Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής

-Νεκρή γυναίκα 95 ετών ανασύρθηκε από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρός άντρας περίπου 50 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό στην θαλάσσια περιοχή του Λιμένα Ελευσίνας.

-Νεκρός άντρας περίπου 80 ετών ανασύρθηκε από το Λιμενικό από την θαλάσσια περιοχή των ΕΛ.ΠΕ. στο Ασπρόπυργο.

-Νεκρός άντρας περίπου 45-50 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης στο 2–3 χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας – Θηβών.

-Νεκρός άντρας περίπου 60-65 ετών ανασύρθηκε από προαύλιο χώρο επιχείρησης επί της οδού Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρή γυναίκα 90 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικά της οικία της επί της οδού Αίαντος στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρός ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε μέσα από την οικία του επί της οδού Αγαμέμνονος στη Μάνδρα Αττικής.

-Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το υπόγειο της οικίας της επί της οδού Κοροπούλη, στη Μάνδρα Αττικής.

Με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο 17 τραυματίες από την ευρύτερη περιοχή, εκ των οποίων 6 γυναίκες και 11 άντρες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου και 9 άτομα από τους τραυματίες παραμένουν και νοσηλεύονται στην Παθολογική και την Ορθοπεδική μονάδα αντίστοιχα.

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως βιβλικές. Εγκλωβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Τζόνσον στην Μάνδρα που είχε πλημμυρίσει και έσπευσαν να προστατευτούν σε υπερκείμενους ορόφους, αναμένοντας βοήθεια.

Αυτή δυστυχώς η εικόνα αφορά την πλειονότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ακόμα και επιβάτες λεωφορείου των ΚΤΕΛ απεγκλωβίστηκαν από τα παράθυρα.

Από τις Αρχές παρακαλούνται και σήμερα όσοι οδηγοί έχουν την δυνατότητα να μην μετακινηθούν προς την περιοχή για την διευκόλυνση τους και την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει στο 39ο χλμ., της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Πέραμο, στο 35ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στη Νέα Πέραμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στον κόμβο διυλιστηρίων προς Νέα Πέραμο.

Επίσης, διακοπή στην κυκλοφορία εντοπίζεται στο 4 χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Μάνδρας-Θηβών και στον κόμβο της Μάνδρας, ενώ παραδόθηκε στην κυκλοφορία πλέον το 23ο χλμ., της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στον κόμβο Παραδείσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην Μάνδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων – Μάνδρας και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Πυροσβεστική για διασώσεις και απεγκλωβισμούς ατόμων, καθώς και για αντλήσεις υδάτων.

Καταστροφές και στην Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία-Έως και 240 κλήσεις

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Πυροσβεστική έχει μέχρι στιγμής λάβει 240 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων. Αναλυτικότερα:

•Η Π.Υ Αλεξάνδρειας δέχθηκε 100 κλήσεις και συγκρότησε πέντε συνεργεία με δέκα πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

•Η Π.Υ Γιαννιτσών 50 κλήσεις και συγκρότησε τρία συνεργεία με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

•Η Π.Υ Κατερίνης 80 κλήσεις και συγκρότησε τρία συνεργεία με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

•Η Π.Υ Γουμένισσας δέκα κλήσεις και συγκρότησε τρία συνεργεία με έξι πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Πηγή: news247.gr