Σόιμπλε: «Οι προσπάθειες των Ελλήνων αξίζουν μεγάλο σεβασμό»

REUTERS

Στηρίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τη διάθεση πιστώσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ μέσω της γερμανικής KfW για την χρηματοδότηση ΜμΕ στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει έναν δύσκολο δρόμο, ο οποίος απαίτησε πολλά από τους Έλληνες πολίτες. Αυτές οι προσπάθειες αξίζουν μεγάλο σεβασμό. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αρχίζουν τώρα να δίνουν καρπούς», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή την ανακοίνωση για τη διάθεση πιστώσεων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της γερμανικής KfW για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, λίγο μετά την παρουσίαση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

«Τώρα θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης. Ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτούνται καλύτερα. Για αυτό κάνω ό,τι μπορώ», αναφέρει στη δήλωση του Γερμανού υπουργού, που δημοσίευσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι επιχειρήσεις μπορούν με αυτό (ενν. το κεφάλαιο) να πραγματοποιήσουν επενδύσεις οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στην αναμονή και οι οποίες είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διατήρηση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εκπαίδευσης».

Τα δάνεια, επισημαίνεται, θα δοθούν στις επιχειρήσεις από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, μέσω ελληνικών τραπεζών.

«Η Γερμανία εγγυάται για αυτά τα δάνεια. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στην ίδια κλίμακα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

«Από Σεπτέμβριο τα πρώτα χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Με 100 εκατ. ευρώ η γερμανική KfW στο επενδυτικό ταμείο

Συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

«Ψιλά» από την ΕΤΕπ στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο