Σοκάρει η απολογία του «δράκου» της Πάρου

Σοκάρει η απολογία του «δράκου» της Πάρου

Καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για την σεξουαλική παρενόχληση και τον τραυματισμό της 15χρονης Μυρτούς.

Ισόβια συν 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο Πακιστανό που τον Ιούνιο του 2012 στην Πάρο κακοποίησε άγρια τη 16χρονη πλέον Μυρτώ.  Η δίκη στη Σύρο διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, με τη μητέρα της Μυρτούς να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο δράστης της αποτρόπαιης πράξης δεν χτύπησε απλώς το κορίτσι και δεν ήθελε απλώς να τη ληστέψει, αλλά τη βίασε και ήθελε και να τη σκοτώσει.

Ο Αχμέτ Βακάς στην απολογία του ανέφερε: «Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Έκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της. Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα. Με το ένα χέρι την κρατούσα από τον λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα. Ζητώ συγνώμη», ανέφερε απαντώντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του σε ερωτήσεις της έδρας.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η δίκη
Ένταση επικράτησε ήδη από τι στιγμή που η μητέρα του κοριτσιού είδε το δράστη να μπαίνει στην αίθουσα, και προσπάθησε να του επιτεθεί. Αστυνομικοί την συγκράτησαν και εκείνη επέστρεψε στη θέση της.

«Το κινητό της το είχε, την ευχαρίστηση την είχε και πήρε μία πέτρα για να την αποτελειώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μυρτούς και πρόσθεσε: «Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά! Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από την θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι’ αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου» φώναξε μετά την είσοδο του δράστη στην αίθουσα η τραγική μητέρα.

Η Μυρτώ, νοσηλεύεται από την Παρασκευή στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, μετά από επτά μήνες νοσηλείας σε κέντρο της Βοστόνης. Επικοινωνεί μόνο με τα μάτια.