Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικές επενδύσεις

Σουλτς: Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγικές επενδύσεις

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν «ανοίγει» τα χαρτιά του κι εξηγεί το σχέδιό του για την οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης.

«Οι Έλληνες έχουν καταβάλει τεράστιες θυσίες. Σήμερα δεν πρέπει να μιλάμε πλέον για περικοπές, αλλά με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε την οικονομία. Χρειαζόμαστε στρατηγικές επενδύσεις στη χώρα», δηλώνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατικών και σοσιαλιστικών κομμάτων για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Σούλτς.

«Κυρίως στην Ελλάδα είδαμε ότι η θέση η μονομερής δημοσιονομική πειθαρχία θα οδηγήσει στη δημοσιονομική εξυγίανση και στην επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών είναι λάθος. Εμείς, όταν γίνει η νέα κυβέρνηση της Ε.Ε. θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος να ξεπεραστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν σήμερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, το γεγονός δηλαδή ότι δεν βρίσκουν πρόσβαση σε κεφάλαια», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, η οικονομική πολιτική στην ευρωζώνη θα είναι ένας συνδυασμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης με στρατηγικές επενδύσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σουλτς: Απαραίτητο να επανέλθει η εμπιστοσύνη στον ευρωπαϊκό Νότο