SpaceX: Σήμερα η ανακοίνωση του πρώτου ανθρώπου που θα ταξιδέψει στη Σελήνη

SpaceX: Σήμερα η ανακοίνωση του πρώτου ανθρώπου που θα ταξιδέψει στη Σελήνη

Το εν λόγω πρότζεκτ είναι μέρος των προσπαθειών του Έλον Μασκ για την αποικιοποίηση του Άρη. 

Πριν από την σημερινή επερχόμενη αποκάλυψη του μυστηριώδους επιβάτη ο οποίος θα πετάξει γύρω από τη Σελήνη με το επερχόμενο πύραυλο Big Falcon της SpaceX (BFR), ο Έλον Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter δημοσίευσε δύο νέες φωτογραφίες του πυραύλου. Το πρότζεκτ Big Falcon ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με το ψευδώνυμο ένα «γ**ένα μεγάλος πύραυλος» από τον Μασκ. Ο πύραυλος των 106 μέτρων θα περιλαμβάνει μέχρι και 40 καμπίνες και θα χωράει περίπου 100 άτομα.

Ο ενισχυτής τάσης του BFR θα απογειωθεί από το έδαφος με τη βοήθεια 31 μηχανών Raptor που έχουν τη δυνατότητα να παράγουν 5.400 τόνους ώθησης ενώ σύμφωνα με μια από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, ο πύραυλος από μόνος του θα διαθέτει 7 μηχανές Raptor. Σε ένα άλλο tweet, ο Μασκ απάντησε σε ένα χρήστη του Twitter, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη ενός φτερού που κινείται προς τα εμπρός, θα βρίσκεται κοντά στη μύτη του πυραύλου, και θα μπορεί να μαζευτεί ή να ανοιχτεί όταν απαιτείται.

Το πρότζεκτ BFR είναι μέρος των προσπαθειών του Έλον Μασκ και της SpaceX για την αποικιοποίηση του Άρη. Πέρα από την αποστολή του στη Σελήνη, η φιλοδοξία του Μασκ είναι να εκτοξεύσει μια αποστολή φορτίου χωρίς πλήρωμα στον κόκκινο πλανήτη το 2022, ακολουθούμενη από επανδρωμένες αποστολές το 2024, χρησιμοποιώντας το BFR. Η SpaceX σχεδιάζει ακόμα να ιδρύσει μια βάση και μια αποθήκη για τροφοδοσία μεθανίου στον Άρη, έτσι ώστε το διαστημόπλοιο- το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά έτσι ώστε να ανατροφοδοτείται στον κόκκινο πλανήτη- να μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι της επιστροφής του στην γη.

Η SpaceX θα αποκαλύψει την ταυτότητα του επιβάτη την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδας μέσω μιας διαδικτυακής μετάδοσης.

Φωτογραφίες: Twitter- Elon Musk