Στα 40 της Ν.Δ κάποιοι επιμένουν να ανοίγουν ζήτημα Καρατζαφέρη

Στα 40 της Ν.Δ κάποιοι επιμένουν να ανοίγουν ζήτημα Καρατζαφέρη

Το Μαξίμου και η Συγγρού σχεδιάζουν επανένωση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς, οι υπέρμαχοι όμως της δεξιάς στροφής βάζουν φιτιλιές.

Της Βίκυς Σαμαρά

Την ώρα που Μαξίμου και Συγγρού σχεδιάζουν την ανασύνταξη και επανένωση όλων των δυνάμεων της κεντροδεξιάς με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, οι υπέρμαχοι της «δεξιάς συμμαχίας» επιμένουν σε σενάρια επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη, με κίνδυνο να ανοίξουν νέες δυσάρεστες συζητήσεις σε μία κρίσιμη πολιτικά στιγμή.

Οι δημόσιες ένθερμες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ το προηγούμενο διάστημα, σταμάτησαν όταν διαμηνύθηκε από υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ότι βρίσκονται εκτός γραμμής. Στο παρασκήνιο όμως οι εισηγήσεις υπέρ της επιστροφής Καρατζαφέρη συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιμονή, στο πλαίσιο και της λογικής του Χρύσανθου Λαζαρίδη για διεύρυνση με έμφαση προς τα δεξιά.

Το ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σπεύσει να εμφανιστεί αυτοβούλως στις ανοιχτές εκδηλώσεις της 27ης Σεπτεμβρίου στη Χαλκιδική και της 4ης Οκτωβρίου στην Αθήνα, με την ενθάρρυνση ορισμένων στελεχών που λειτουργούν εν πολλοίς αυτόνομα και κατηγορούνται από γαλάζιους συναδέλφους τους για προσωπικές στρατηγικές. Κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι θα προκαλούσε πολλές αντιδράσεις, στο καραμανλικό χώρο και όχι μόνον, και θα άναβε φιτιλιές στην προσπάθεια σύνθεσης και επανένωσης της διασπασμένης σήμερα κεντροδεξιάς.

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας αυτής είναι ότι ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με τους προκατόχους του και κομματικά στελέχη όλων των γαλάζιων «περιόδων» και φυλών, ώστε να ενισχυθεί το μήνυμα ενότητας και σύνθεσης υπό τον κ.Σαμαρά.

Πηγή: news247.gr