Στα 75 δισ. δολάρια το deal Fox – Disney

Στα 75 δισ. δολάρια το deal Fox – Disney
Photo:

Σύμφωνα με τους όρους της διαπραγμάτευσης, τα περιουσιακά στοιχεία της Fox που θα πωληθούν στη Disney θα εκτιμηθούν σε περίπου 29 δολάρια ανά μετοχή.

Η συμφωνία της Walt Disney CΟ για την αγορά ταινιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων και διεθνών επιχειρήσεων από την εταιρεία Twenty First Century Fox Inc του Rupert Murdoch θα αποτιμήσει την τελευταία σε πάνω από 40 δολάρια ανά μετοχή ή 75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πηγές, ενώ η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Όπως αναφέρουν οι όροι της διαπραγμάτευσης όλων των μετοχών, τα περιουσιακά στοιχεία της Fox που θα πωληθούν στη Disney, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο κινηματογράφου και τηλεόρασης της Twentieth Century Fox, των καλωδιακών δικτύων και άλλων διεθνών επιχειρήσεων, θα εκτιμηθούν σε περίπου 29 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της Fox, που αφορούν τις ειδήσεις και τον αθλητισμό, θα προσφερθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Fox σε μια νέα εταιρεία που αναμένεται να αποτιμηθεί σε πάνω από $ 11 ανά μετοχή.

Η Disney και η Fox δεν έχουν κάνει κάποια σχόλια. Οι μετοχές της Fox έκλεισαν την Τετάρτη στα 32,75 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να ενισχύεται περίπου στα 60 δισ. δολάρια. Η Wall Street Journal μετέδωσε πρώτη τους ακριβείς όρους της συμφωνίας.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Murdoch στις ειδήσεις, το μεγάλο πάθος της ζωής του. Ο Murdoch, που γεννήθηκε στην Αυστραλία, κληρονόμησε την επιχείρηση εφημερίδων του πατέρα του το 1952 και την εξέλιξε με την πάροδο των ετών, αποκτώντας τη Wall Street Journal, τους Times του Λονδίνου και την Twenty First Century Fox.

Η αλλαγή στη στάση του Murdoch και η πώληση των περιουσιακών στοιχείων εκπλήσσει πολλούς που περίμεναν να παραδώσει τις επιχειρήσεις στους γιους του, James και Lachla.