Στα «αζήτητα» η startup της Lady Gaga

Στα «αζήτητα» η startup της Lady Gaga

Tο LittleMonsters.com «κατέβασε ρολά».

Έχουμε γράψει αρκετές φορές πώς καλύτερα να μην αφήσετε την «κανονική» σας δουλειά για να ξεκινήσετε μια startup. Το πιο φρόνιμο είναι να τα ξεκινήσετε παράλληλα μέχρι να δείτε αποτελέσματα στο νέο σας εγχείρημα. Ευτυχώς, λοιπόν, που η Lady Gaga δεν άφησε το τραγούδι για το LittleMonsters.com.

Η startup της τραγουδίστριας που είχε ως στόχο τη δημιουργία online κοινοτήτων, κατάφερε να σηκώσει 18,9 δις δολάρια σε χρηματοδοτήσεις μέσα σε μια πενταετία και τώρα «κατέβασε ρολά», όπως μεταδίδει το TechCrunch.

Η Backplane ήταν το όραμα Gaga για ένα online κοινωνικό δίκτυο, ένα μέρος όπου τα λεγόμενα «μικρά τερατάκια» της (δηλαδή οι οπαδοί της Gaga) θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται και να αλληλεπιδρούν.

Σύμφωνα με το Vanity Fair η εταιρεία άξιζε 40 εκατ. δολάρια το 2011, αλλά η αίγλη της φαίνεται πως έχει χαθεί για πάντα.

Η Backplane παρουσίασε μόνο ένα προϊόν, το LittleMonsters.com, το οποίο «γεννήθηκε» απ’ το fan website της τραγουδίστριας. Η ιστοσελίδα είχε κατοχυρωθεί ως ένα a high-end μέσο κοινωνικής δικτύωσης και photo sharing network.

Η Lady Gaga επένδυσε 1 δις δολάρια απ’ τα δικά της χρήματα για το launch της σελίδας, μαζί με το Google Ventures, το Menlo Ventures και τον Eric Schmidt της Google ο οποίος επίσης επένδυσε στην εταιρεία της.

Αλλά από την έναρξη του LittleMonsters.com, η εταιρεία έχει δει μικρή επιτυχία. Τώρα η Backplane έχει πρόβλημα με την αποπληρωμή των δανείων της, και αναγκάζεται να κλείσει σύμφωνα με το TechCrunch.

Μια ομάδα επενδυτών έχει αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας μέχρι το χώρο του γραφείου, και σχεδιάζει να επανεκκινήσει την επιχείρηση, προσθέτει το TechCrunch.